Στην Δημοτική Αγορά στα Χανιά συγκεντρώθηκαν χθές λίγο μετά τις 10 το βράδυ οι αγρότες προκειμένου να μοιράσουν δωρεάν ντομάτες στους συμπολίτες τους καθώς όπως υποστήριξαν και οι ίδιοι από το να σαπίσουν καλύτερα να τις μοιράσουν στους ανθρώπους που πολλοί από αυτούς θα τις έχουν ανάγκη.

Την ίδια ώρα χθες, αντιπροσωπεία τον αγροτών μετέβηκε στην εισαγγελία σε μια απέλπιδα προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πρόβλημα τους.

Σε πλήρη απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες των Χανίων καθώς χθες το μεσημέρι ανακοινώθηκε εκ νέου 48ωρη απεργία της ΠΝΟ φέρνοντας τους ακόμα σε δυσμενέστερη θέση, καθώς βλέπουν όλες αυτές τις μέρες τα προϊόντα τους να σαπίζουν και να κινδυνεύουν να πεταχτούν.

Πριν οι αγρότες συγκεντρωθούν στην αγορά για να μοιράσουν τις ντομάτες τους, μαζεύτηκαν για διαμαρτυρία έξω από την είσοδο του λιμένα της Σούδας, αφού οι άνδρες του λιμενικού σώματος είχαν  αποκλείσει την είσοδο εντός αυτού.

Στο σημείο είχε μεταβεί ο Aντιπεριφερειάρχης Χανίων, Βουλγαράκης Απόστολος και ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Κουρουπάκης Τάσος

Μάλιστα,το πρωί της Πέμπτης,οι αγρότες και οι εμπλεκόμενοι φορείς πραγματοποιήσαν σύσκεψη στα Χανιά ωστε να βρεθεί μια λύση ανάλογη με το Ηράκλειο όπου απέπλευσε πλοίο σε έκτακτο δρομολόγιο για τη μεταφορά των αγροτικών προϊόντων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook