Τρεις μήνες έχουν περάσει από όταν χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία όλης της χώρας. Όλα τα σχολεία άνοιξαν με την υπόσχεση προς τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία ότι θα είναι πλήρως στελεχωμένα και θα καλυφθούν όλα τα λειτουργικά κενά. Ο παραμυθάς κράτησε μια ολόκληρη κοινωνία εντέχνως στο μονοπάτι του παραμυθιού του λησμονώντας τις ανάγκες των σχολικών μονάδων και των μαθητών μας.

Ο νέος Υπουργός Παιδείας δεν φαίνεται διατεθειμένος να καλύψει όλα τα λειτουργικά κενά. Ο ίδιος ο υφυπουργός Παιδείας κ. Μπαξεβανάκης ανέφερε σε δήλωση του στη βουλή ότι <<Θα φτάσουμε μέχρι τον αριθμό των είκοσι μία χιλιάδων, για τους οποίους έχουμε εξασφαλίσει πιστώσεις και πιστεύουμε ότι το συντριπτικό μέρος των κενών θα καλυφθεί.>> Η δήλωσή κάνει εμφανή την ύπαρξη 3.500 πιστώσεων για προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε Α/θμια και Β/θμια. Ποιος λέει πραγματικά αλήθεια και ποιος ψέματα;

Σε επίπεδο Κρήτης κενά εξακολουθούν να υπάρχουν και κρατούνται καλά κρυμμένα από τον τρόπο διαχείρισης των κατά τόπους διευθύνσεων εκπαίδευσης. Πονηρά τεχνάσματα και μοίρασμα των εκπαιδευτικών για παράλληλη στήριξη ώστε να αντιστοιχεί ένας εκπαιδευτικός σε δύο μαθητές διαφορετικών σχολείων. Ομοίως, παρατηρείται σταθερή απαξίωση της δομής των τάξεων υποδοχής (ΖΕΠ) σε μια τόσο σημαντική πολιτική συγκυρία με 42 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών όταν οι λειτουργικές ανάγκες σε επίπεδο Κρήτης ήταν 67.

Στον πίνακα που ακολουθεί έχουν καταγραφεί τα λειτουργικά κενά όλων των σχολικών μονάδων της περιφέρειας Κρήτης κατά νομό.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας συνηθίζει να χρησιμοποιεί ως δικαιολογία για το πάγωμα των προσλήψεων την εξάντληση των κονδυλίων ΕΣΠΑ. Ας πάψει πια το θέατρο του παραλόγου και ας επιδιώξουν έγκριση νέων πιστώσεων από το ΠΔΕ ώστε να καλυφθεί όλος ο αριθμός των λειτουργικών κενών. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook