Κάνοντας λόγο για «φωτιά στα ψώνια» αναρχικοί αναλαμβάνουν σε κείμενό τους την ευθύνη για το κάψιμο του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία της δημοτικής αγοράς Χανίων, την περασμένη Τρίτη.

Στο κείμενό τους αναφέρουν ότι ο εμπρησμός ήταν στο πλαίσιο της μαύρης επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, μια ένδειξη ελάχιστης διαμαρτυρίας απέναντι σε όλα αυτά που ζούμε και στην καταναλωτική μανία.

Δείτε το κείμενο ανάληψης ευθύνης:

«Ένεκα της ημέρας της μαύρης επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον μπάτσο Ε.Κορκονεα  κάποιοι σύντροφοι επιλέξαμε να δώσουμε ένα διαφορετικό νόημα στη νύχτα αυτή με το να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι στο πλαίσιο της σύγκρουσης .Ως ένδειξη  ελάχιστης διαμαρτυρίας ενάντια σε όλα αυτά που ζούμε αλλά και στην καταναλωτική μανία των Χριστουγέννων με τη βοήθεια εμπρηστικής ύλης και της θέλησης μας φύγαμε από τις συζητήσεις και τις αερολογίες του καφενείου και περάσαμε  στην πράξη.

Λίγο πριν αρχίσει η πορεία βάλαμε φωτιά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο που βρίσκεται στην πλατεία Αγοράς στα Χανιά και το οποίο πρεσβεύει την καταναλωτική φρενίτιδα που κατακλύζει τα μυαλά των ζωντανών-νεκρών αυτής της χώρας  και όχι μόνο. Μόλις ξεκίνησε  να καίγεται, ομάδα καταστηματαρχών που δεν κινδύνευσαν τα μαγαζιά τους, έσπευσε να σβήσει τη φωτιά με λάστιχα και κουβάδες, χωρίς να μπορούν τα μικροαστικά τους μυαλά να κατανοήσουν της φύση της πράξης αυτής με αποτέλεσμα μόνο ένα κομμάτι του δέντρου να καεί.

Κάθε Χριστούγεννα οι εθελόδουλοι πολίτες μετρούν από την αδειανή τους τσέπη  τα ψίχουλα που τους  πετάνε οι μεγαλοαστοί  για να ζήσουν  και σαν ένα μεγάλο κοπάδι προβάτων, κατακλύζουν τις πολυεθνικές ψωνίζοντας άψυχη ύλη,όχι από ανάγκη αλλά από συνήθεια.

Εμείς ως αναρχικοί δηλώνουμε ότι δεν θα είμαστε παρόντες στις χριστουγεννιάτικες φιέστες της πόλης όχι μόνο διότι θεωρούμε τις χριστουγεννιάτικες "προσφορές" ένα ακόμα παιχνίδι κερδοφορίας των από πάνω αλλά επειδή η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι πάνω από κάθε μέσο συναλλαγής.

Ο δήμαρχος της πόλης Τάσος Βάμβουκας και το σινάφι του  με ακόμα μια χρονιά στην καρέκλα θεωρεί ότι η πόλη πρέπει να είναι γιορτινά ντυμένη, ασχέτως  αν στα παγκάκια των πλατειών της  άνθρωποι κοιμούνται υπό αντίξοες συνθήκες και φτάνουν στο σημείο να πεθαίνουν από κρύο και ασθένειες.Είμαστε ενάντια σε οποιονδήποτε κρατικό ή μη μηχανισμό που σκοπό έχει να διαφεντεύει τις ζωές μας.

ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΨΩΝΙΑ-ΖΩΗ ΘΕΛΟΥΜΕ! Ο ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗΝΑΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ! ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ!   Αναρχικοί/ες».


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook