Η Αφρικανική Ενωση (AU) θα διοργανώσει ένα συνέδριο για τη βοήθεια όσων πλήττονται από τη σοβαρή ξηρασία στη Σομαλία στις 9 Αυγούστου στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας, όπως ανακοίνωσε χθες ο αντιπρόεδρος της AU Εράστους Μουένσα.

Στο συνέδριο αναμένεται να πάρουν μέρος ηγέτες αφρικανικών κρατών, τοπικοί οικονομικοί οργανισμοί και άλλοι διεθνείς εταίροι, διευκρινίζει η Αφρικανική Ενωση σε ανακοίνωσή της.

Το Κέρας της Αφρικής πλήττεται από τη χειρότερη ξηρασία που έχει καταγραφεί τις τελευταίες έξι δεκαετίες. Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι περίπου 12 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση στην περιοχή.

Η κατάσταση είναι χειρότερη στη Σομαλία, όπου η κρίση επιδεινώνεται από τις συγκρούσεις μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων και των ισλαμιστών ανταρτών σεμπάμπ, γεγονός που δυσχεραίνει την πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειας.

Εξαιτίας των συγκρούσεων και της ξηρασίας χιλιάδες Σομαλοί καταφεύγουν τους τελευταίους μήνες στις γειτονικές Αιθιοπία και Κένυα.

Δύο επαρχίες στη νότια Σομαλία, τις οποίες ελέγχουν οι σεμπάμπ, κηρύχθηκαν σε κατάσταση λιμού από τον ΟΗΕ. Η Unicef εκτιμά ότι 1,25 εκατομμύρια παιδιά στην περιοχή έχουν άμεση ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook