Η αυστριακή εταιρεία εμπορίας μαζούτ Cetracore Energy, στην οποία συμμετέχει ο ρωσικός όμιλος Rosneft αποτελεί τον ενδιαφερόμενο στρατηγικό επενδυτή για τη Mamidoil- JetOil, η οποία βρίσκεται από τον περασμένο Ιούλιο σε καθεστώς προσωρινής προστασίας από πιστωτές (σ.σ άρθρο 99).

Όπως αποκάλυψε χθες το Euro2day.gr η Cetracore Energy έχει εκδηλώσει «ζωηρό» ενδιαφέρον για την απόκτηση των βασικών περιουσιακών στοιχείων της ιστορικής εταιρείας, έχοντας ήδη καταθέσει δεσμευτική προσφορά ύψους περίπου 130 εκατ. ευρώ, καθώς και όλα τα απαραίτητα έγγραφα, τα οποία πιστοποιούν την ύπαρξη των κεφαλαίων, που προτίθεται να επενδύσει.

Με δεδομένο ότι η δεσμευτική πρόταση των Ρώσων κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή και σήμερα συζητείται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά η αίτηση της Mamidoil για υπαγωγή σε καθεστώς προστασίας, εφόσον υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις, είναι αρκετά πιθανόν να ζητηθεί νέα – δίμηνη- αναβολή και παράταση της προσωρινής προστασίας.

Από τη στάση των τραπεζών στο δικαστήριο θα φανεί και το αν έχουν συμφωνήσει για μια συμφωνία εξυγίανσης, στη βάση της πρότασης του ρωσικού ομίλου, ή όχι. Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη αναβολή οι τράπεζες είχαν ταχθεί κατά, με το Δημόσιο και την ΕΛΠΕ να στηρίζουν το αίτημα που τελικώς αποδέχθηκε το δικαστήριο.

Εφόσον η πρότασή της Cetracore Energy κριθεί ικανοποιητική από τις τράπεζες, θα επιδιωχθεί συμφωνία εξυγίανσης της εταιρείας με «μοντέλο Μαρινόπουλου». Θα επιχειρηθεί, δηλαδή, να υπάρξει συναίνεση της πλειοψηφίας των πιστωτών επί συμφωνίας εξυγίανσης, η οποία θα κατατεθεί εν συνεχεία στο δικαστήριο (Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook