Αν ένας δήμος της Κρήτης μονοπώλησε φέτος τα φώτα της δημοσιότητας, αυτός είναι με βεβαιότητα ο δήμος Χερσονήσου.

Και τα μονοπώλησε για δύο λόγους: πρώτον για την πάσης φύσεως παραβατικότητα των νεαρών τουριστών που επιλέγουν το δήμο Χερσονήσου για να… ξεδώσουν, και δεύτερον για την προσπάθεια της δημοτικής Αρχής να βάλει τάξη και να κάνει στροφή προς ένα τουρισμό πιο ποιοτικό.

Θα αναφέρουμε περιστατικά ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή, όπως αυτό που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι  της Κυριακής, όταν ένας 35χρονος που εργαζόταν σε γραφείο ενοικίασης μοτοποδήλατων, απαίτησε με απειλές αποζημίωση 750 ευρώ από έναν 20χρονο Βρετανό, για ζημιές που είχε υποστεί η «γουρούνα» που του είχε νοικιάσει για μια εβδομάδα.

Ο νεαρός του έδωσε τελικά 200 ευρώ και κατήγγειλε το περιστατικό, ενώ στην πορεία φάνηκε ότι ο 35χρονος λειτουργούσε το εν λόγω μαγαζί παράνομα, αφού ήταν άλλο ένα από αυτά που τους είχε επιβληθεί σφράγιση από την Δημοτική Αρχή!

Περιττό να πούμε ότι συνελήφθη με συνοπτικές διαδικασίες για εκβίαση και αποσφράγιση καταστήματος…

Εξάλλου, άλλες δύο συλλήψεις είχαμε χθες στην πολύπαθη Χερσόνησο, μία εις βάρος 46χρονου για άγρα πελατών, ο οποίος παρενοχλούσε τους διερχόμενους τουρίστες για να μπουν σε μπαρ που δούλευε και άλλη μία εις βάρος 18χρονης Βρετανίδας, η οποία οδηγούσε ξέφρενα μία «γουρούνα» στους δρόμους της Χερσονήσου.

Αυτά τα περιστατικά μόνο μεμονωμένα δεν θεωρούνται, αφού συμβαίνουν σε καθημερινή βάση και οι αρμόδιες αρχές υποχρεούνται να αναλάβουν δραστικά μέτρα. Σε αυτά τα πλαίσια, πραγματοποιείται συνάντηση σήμερα το μεσημέρι μεταξύ του εισαγγελέα Ηρακλείου κ. Νίκου Μαρκάκη και του δημάρχου Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη, για να πραγματοποιηθεί ένας σύντομος απολογισμός τού τι έχει κάνει η δημοτική Αρχή και μια εκτίμηση της κατάστασης που διαμορφώνεται.

Η συζήτηση σίγουρα θα περιστραφεί γύρω από τα δεκάδες καταστήματα που σφράγισε η Δημοτική Αστυνομία, επειδή είχαν προβλήματα με τις άδειες λειτουργίας τους,  πολλά από τα οποία αποσφράγισαν με το \”έτσι θέλω\” οι ιδιοκτήτες τους και χωρίς να έχουν εκλείψει οι λόγοι για τους οποίους τους επιβλήθηκε η σφράγιση, ενώ το άλλο σημαντικό ζήτημα είναι η έντονη παραβατικότητα που παρουσιάζουν οι έξαλλοι τουρίστες, βουτηγμένοι στο αλκοόλ..

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook