Δύο σημαντικές διακρίσεις απέσπασε ο Όμιλος Καράτζη στο τέλος του 2016, που αποτέλεσαν το επιστέγασμα μιας πολύ παραγωγικής και δημιουργικής χρονιάς.
 
Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 ο Όμιλος Καράτζη τιμήθηκε με το «Βραβείο Επίδοσης στον Διεθνή Οικονομικό Στίβο» στο πλαίσιο των Βραβείων Κούρος 2016 που διοργανώθηκαν φέτος για 22η χρονιά από τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρευρέθησαν εκπρόσωποι της πολιτικής και του επιχειρηματικού κόσμου, ενώ το βραβείο απένειμε στον Αντώνη Καράτζη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Καράτζη Α.Ε., η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Όλγα Γεροβασίλη. Κατά τη διάρκεια της  ομιλίας του στην παρουσίαση των βραβείων ο Πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας κ. Κωνσταντίνος Ευριπίδης αναφέρθηκε στη σημασία της ανάπτυξης και εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα οικονομική συγκυρία και στο γεγονός ότι αυτές μπορούν να αποτελέσουν τη “μαγιά για έναν νέο σύγχρονο και ισχυρό εθνικό παραγωγικό ιστό”.
 
Την επομένη, Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2016, ο Όμιλος Καράτζη διακρίθηκε στα Growth Awards, τα πρώτα βραβεία επιχειρηματικής αριστείας, που διοργανώθηκαν πρώτη φορά φέτος από τη Eurobank και την Grant Thornton. Στο πλαίσιο των εν λόγω βραβείων που στοχεύουν στην αναγνώριση δυναμικών και ανταγωνιστικών ελληνικών επιχειρήσεων, ο Όμιλος Καράτζη διακρίθηκε στην κατηγορία «Ανάπτυξη Αγορών» και την τιμητική διάκριση παρέλαβε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Καράτζη Α.Ε., Αντώνης Καράτζης από τον πρώην Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιώργο Προβόπουλο και την Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της Navios Maritime Holdings Inc. κ. Αγγελική Φράγκου. Περισσότεροι από 2.500 εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κλάδου και της ελληνικής πολιτικής σκηνής έδωσαν το “παρών” στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τιμώντας τους βραβευθέντες αλλά και συμμετέχοντας σε έναν γόνιμο διάλογο για το μέλλον της ελληνικής επιχειρηματικότητας και τα επόμενα βήματα για την προώθησή της στο εξωτερικό. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κεντρικός ομιλητής ήταν ο Bob Rosen, διεθνώς αναγνωρισμένος σύμβουλος επιχειρηματικότητας, ο οποίος ανέλυσε τα χαρακτηριστικά του ηγέτη στον κλάδο των επιχειρήσεων εν μέσω κρίσης, ενώ ανάμεσα στους ομιλητές βρέθηκαν οι εμπνευστές των βραβείων, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Eurobank κ. Νικόλαος Καραμούζης , ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Grant Thornton κ. Βασίλης Καζάς, οι οποίοι μίλησαν για τη φιλοσοφία των Growth Awards.  
 
Οι δύο αυτές διακρίσεις επιβραβεύουν τον δυναμισμό και τη συνεισφορά του Ομίλου Καράτζη στην τόνωση της ελληνικής αγοράς ιδιαίτερα εν μέσω κρίσης, την καινοτόμα στρατηγική, την εξωστρέφεια και την επενδυτική πολιτική σε νέους επιχειρηματικούς δρόμους. Παράλληλα ωστόσο, εντείνουν το αίσθημα ευθύνης του Ομίλου για ακόμα καλύτερες επιδόσεις μέσα από νέες επιχειρηματικές κινήσεις που θα ενισχύσουν τη θέση του στην παγκόσμια αγορά αλλά και κατά συνέπεια την ελληνική οικονομία. 

Ο Αντώνης Καράτζης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Καράτζη Α.Ε., δήλωσε: «Οι δύο αυτές διακρίσεις είναι ιδιαίτερα τιμητικές για τον Όμιλο Καράτζη, αφού επιβραβεύουν και αναδεικνύουν τον χαρακτήρα του. Στα 40 και πλέον χρόνια παρουσίας του ο Όμιλος Καράτζη δεν σταματά να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και προκλήσεις της εποχής διευρύνοντας την επιχειρηματική του δραστηριότητα και σχεδιάζοντας προσεκτικά το επενδυτικό πλάνο του. Η προσπάθεια είναι συλλογική γι’ αυτό και οι δύο διακρίσεις ανήκουν σε όλους όσοι συνθέτουν τον Όμιλο Καράτζη, στελέχη και εργαζομένους, τους οποίους θα ήθελα να ευχαριστήσω για την αφοσίωση και αδιάκοπη προσπάθειά τους. Κλείνοντας θα ήθελα να αφιερώσω αυτά τα βραβεία στον ιδρυτή του Ομίλου, Μιλτιάδη Καράτζη, που ακόμη και απών συνεχίζει να μας εμπνέει. Το όραμά του παραμένει ζωντανό και αποτελεί την κινητήριο δύναμη για ένα καλύτερο μέλλον».

Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Όλγα Γεροβασίλη και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Καράτζη Α.Ε. κ. Αντώνης Καράτζης με τον Πρόεδρο της Λέσχης Επιχειρηματικότητας κ. Κωνσταντίνο Ευριπίδη στα Βραβεία Κούρος 2016. 

Οι νικητές των Growth Awards 2016

Από αριστερά: Ο Γενικός Διευθυντής της Καράτζη Α.Ε. κ. Κώστας Αρχοντάκης, η κ. Νανά Καράτζη, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Καράτζη Α.Ε. κ. Αντώνης Καράτζης, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Καράτζη Α.Ε. Μαρίτα Καράτζη, η κ. Yulia Pavchenko μετά την απονομή των Growth Awards 2016

Από αριστερά: O κ. Δημήτρης Μαύρος της MRB, ο κ. Αριστείδης Μπελλές Νηρέας, ο Πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας κ. Κωνσταντίνος Ευριπίδης, ο κ. Αντώνης Καράτζης, η κ. Yulia Pavchenko και ο κ. Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης Δ. Χημική Μελός του Ravago Group στα Βραβεία Κούρος 2016.

Ο Πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας κ. Κωνσταντίνος Ευριπίδης συγχαίρει τον Αντώνη Καράτζη που μόλις παρέλαβε το «Βραβείο Επίδοσης στον Διεθνή Οικονομικό Στίβο» στο πλαίσιο των Βραβείων Κούρος 2016 του από την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Όλγα Γεροβασίλη

IMG_9860: Αγορών» των Growth Awards 2016 από τον πρώην Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιώργο Προβόπουλο και την Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της Navios Maritime Holdings Inc. κ. Αγγελική Φράγκου.

Ο Αντώνης Καράτζης κατά την ευχαριστήρια ομιλία του στα Growth Awards 2016.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook