Εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 80 ετών από τον θάνατο του Ελευθερίου Βενιζέλου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στο Μόναχο, στην κατάμεστη αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου της εκκλησίας των Αγίων Πάντων. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Κρητών Μονάχου και περιχώρων και η Λέσχη Ελλήνων Επιστημόνων Μονάχου υπό την αιγίδα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος». 

Στην ομιλία του ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Νικόλαος Παπαδάκης αναφέρθηκε στη διαχρονικότητα της πολιτικής και διπλωματικής δράσης του Ελευθερίου Βενιζέλου, επικεντρώνοντας σε ζητήματα που απασχολούν σήμερα την επικαιρότητα, όπως η συνθήκη της Λωζάννης, ενώ ο επιστημονικός συνεργάτης του Ιδρύματος Γιώργος Κουκουράκης μίλησε για τον Βενιζέλο της Κρήτης. Ακολούθησε προβολή της ταινίας ντοκιμαντέρ «Η Ελλάδα του Βενιζέλου» του Βασίλη Μάρου και οπτικοακουστικού υλικού για το έργο του Ιδρύματος και την οικία-μουσείο της Χαλέπας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση, την οποία συντόνισε ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Λέσχης Ελλήνων Επιστημόνων Κωνσταντίνος Κρεμαλής. Χαιρετισμούς απηύθυναν, εκ μέρους των συνδιοργανωτών, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Μανώλης Κουγιουμουτζής και ο κ. Κρεμαλής, ενώ την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας Φανή Αθέρα.   

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook