Προγράμματα αγωγής υγείας, στο πλαίσιο των δράσεων πρόληψης-διακοπής του καπνίσματος εφαρμόζονται σε σχολεία 106 πόλεων της χώρας.

Οι συντονιστές των Υγειονομικών Περιφερειών με τους Υπευθύνους Αγωγής Υγείας των 13 Περιφερειακών Διευθύνσεων Παιδείας εφαρμόζουν το πρόγραμμα αναφορικά με το κάπνισμα στα σχολεία και απευθύνονται σε μαθητές- γονείς- εκπαιδευτικούς (Ε΄& ΣΤ΄ Δημοτικού ,Α΄& Β΄ Γυμνασίου).

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία τα προγράμματα αγωγής υγείας επεκτείνονται σταδιακά και σε άλλα σχολεία της χώρας.

Επίσης το υπουργείο Υγείας προχωράει στην εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας ανά Υγειονομική Περιφέρεια (Νοσοκομεία & Κέντρα Υγείας) με στόχο την πρόληψη και διακοπή του καπνίσματος . Στα μεγάλα αστικά κέντρα έχει ενεργοποιηθεί η συνεργασία με τα 71 Κέντρα Πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών των Δήμων.

Σήμερα λειτουργούν 48 Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος στα Νοσοκομεία , ενώ 4 λειτουργούν σε Δημοτικά Ιατρεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία υπήρξε αύξηση της προσέλευσης πολιτών στα ιατρεία διακοπής καπνίσματος των νοσοκομείων κατά 50% το 2010 σε σχέση με το 2009.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook