Αναμφισβήτητα 60 δευτερόλεπτα είναι ένα αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα. Όμως για τον παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνη Stephen Wiltshire, το διάστημα αυτό είναι αρκετό για να μελετήσει την εκφραστική σχεδίαση του νέου Micra και να την αποτυπώσει με πρωτοποριακό τρόπο.

Ο Steven διαθέτει ένα μοναδικό χάρισμα: έχει φωτογραφική μνήμη και είναι γνωστός για τα μονόχρωμα σκίτσα του που απεικονίζουν αστικό περιβάλλον. Τα σκίτσα του είναι ιδιαίτερα λεπτομερή, και αυτό που τα κάνει ακόμα πιο συναρπαστικά είναι ότι αποτυπώνει στο χαρτί τις οπτικές εικόνες που έχει μετά από μια βόλτα με ελικόπτερο που διαρκεί μόνο λίγα λεπτά.

Όντας πρόθυμος να δοκιμάσει νέους τρόπους καλλιτεχνικής έκφρασης, ο Steven απεδέχθη την πρόκληση της Nissan να σχεδιάσει το νέο Micra, χρησιμοποιώντας το πρωτοποριακό Tilt Brush από την Google. Πρόκειται για μια καινοτόμο δημιουργική εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας που επιτρέπει στους χρήστες της να ζωγραφίζουν τρισδιάστατα, χρησιμοποιώντας το οπτικό σύστημα HTC Vive VR.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό, προβάλλοντας τις εκφραστικές και αθλητικές γραμμές του νέου hatchback.

Το Micra ταράζει τα «νερά» της κατηγορίας Β, εισάγοντας ένα μείγμα εντυπωσιακού σχεδιασμού, νέας διαισθητικής τεχνολογίας, με ευελιξία, επιδόσεις και τολμηρές επιλογές χρωμάτων. Επιπλέον, η ευρυχωρία και τα προηγμένα χαρακτηριστικά που διαθέτει, θα προσελκύσουν υποψήφιους αγοραστές που είτε θέτουν ψηλά τον πήχη στην κατηγορία B ή προέρχονται από αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας.

Το νέο Micra θα κατασκευάζεται στην Γαλλία και οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στην Ελλάδα την άνοιξη του 2017.

Δείτε το βίντεο…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook