Η πρόσληψη ασβεστίου συνδέεται συχνά με την κατανάλωση τροφίμων με λευκό χρώμα (γάλα, γιαούρτι, φέτα).
Στην πραγματικότητα όμως υψηλότερες ποσότητες ασβεστίου μας προσφέρουν τα κίτρινα τυριά. Νικητής αυτής της κατηγορίας είναι η παρμεζάνα, της οποίας η περιεκτικότητα σε ασβέστιο κυμαίνεται στα 1.200mg ανά 100γρ. τροφίμου, ενώ η περιεκτικότητά της σε υγρασία είναι πολύ χαμηλή. Ακολουθεί η γραβιέρα, τα τυριά τύπου ένταμ και γκούντα, το κεφαλοτύρι και τα κασέρια.
Τα παραπάνω τυριά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος γι’ αυτό η κατανάλωσή τους καλό θα είναι να γίνεται με μέτρο.
Παγωμένου Ελευθερία
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Βιογραφικό σημείωμα