Άσκηση Επί Χάρτου, με την επωνυμία «ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2017», πραγματοποιήθηκε σήμερα,  Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016, στο Δημαρχείο Χανίων, στο πλαίσιο του Eπιχειρησιακού Σχεδιασμού του Δήμου για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, που προκαλούνται από έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τη χειμερινή περίοδο.

Η άσκηση, η οποία ανήκει στην κατηγορία των θεωρητικών ασκήσεων και ο σχεδιασμός της  έγινε σύμφωνα με της οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σε εφαρμογή  του Γενικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας  «Ξενοκράτης», πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, του αρμόδιου Αντιδημάρχου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, Γεωργίου Ξανθουδάκη, και τη συμμετοχή των Προϊσταμένων των εμπλεκομένων Υπηρεσιών (Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Καθαριότητας, Κοινωνικής Προστασίας –Παιδείας – Αθλητισμού & Πολιτισμού, Αυτοτελούς Γραφείου Πολιτικής Προστασίας και Πυροσβεστικού Σταθμού, Δ.Ε.Υ.Α.Χ., κ.α). 

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων επισημαίνει ότι στόχος της άσκησης ήταν ο έλεγχος του επιχειρησιακού σχεδιασμού των Υπηρεσιών του Δήμου και η απόκτηση αξιόπιστων και εφαρμόσιμων συμπερασμάτων για την αντιμετώπιση περιστατικών, που απαιτούν υψηλό επίπεδο συντονισμού. “Ο συντονισμός των εμπλεκομένων υπηρεσιών και ο εντοπισμός κενών και αδυναμιών αποτελεί προϋπόθεση για τη βελτίωση του συστήματος πολιτικής προστασίας του Δήμου μας”, τονίζει στη δήλωση του ο κ. Βάμβουκας. 

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε στην εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων κατά τη χειμερινή περίοδο, όπως έντονες βροχοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους, χαμηλές θερμοκρασίες και  χιονοπτώσεις. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook