Τέσσερις άνδρες που φέρονται ως δράστες της απαγωγής 67χρονου γιατρού από την Σταμάτα τον Μάιο ανακοίνωσε ότι συνέλαβε η αστυνομία. Για την υπόθεση καταζητείται ακόμη ένα άτομο.

Ο 67χρονος απήχθη την ώρα που καλλιεργούσε το κτήμα του στην περιοχή της Σταμάτα. Οι απαγωγείς τον χτύπησαν και απειλώντας τον με όπλο, τον ανάγκασαν να μπει στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου. Στη συνέχεια τον μετέφεραν σε ερημική τοποθεσία στον Άγιο Μερκούριο. Οι δράστες άφησαν ελεύθερο τον γιατρό μία ημέρα μετά, αφού προηγουμένως πήραν ως λύτρα 1.360.800 ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ύστερα από έρευνες ταυτοποίησαν τους δράστες της απαγωγής, οι οποίοι διέφυγαν στην Αλβανία.

Σε βάρος τους όπως αναφέρει το enet.gr, εκδόθηκαν Διεθνή Εντάλματα Σύλληψης και Αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής μετέβησαν στην Αλβανία και σε συνεργασία με τις αλβανικές αστυνομικές υπηρεσίες, ύστερα από έρευνες, διαπιστώθηκε ότι στις 8-7-2011 οι δράστες αναχώρησαν με πτήση charter από τα Τίρανα με προορισμό την Τουρκία για διακοπές, όπου διέμεναν σε πολυτελέστατο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο στην Αττάλεια. Αμέσως μετά συνέχισαν τις διακοπές τους στην Κωνσταντινούπολη. Τελικά συνελήφθησαν στην Βουλγαρία, ενώ έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες έκδοσής του στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook