Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Τετάρτη με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές κυρίως της Ανατολικής χώρας, τους θυελλώδεις βοριάδες 8-9 μποφόρ στα πελάγη και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Η ραγδαία επιδείνωση του καιρού θα φέρει χιόνια ακόμη και μέσα στην Αθήνα και φυσικά τσουχτερό κρύο. Μετεωρολόγοι όπως ο Γιάννης Καλλιάνος μιλούν για «ιστορικό χιονιά» με έντονες χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα και ειδικά στην Αττική, όπου φαίνεται ότι θα το …στρώσει για τα καλά. «Σπάνια περίπτωση χιονόπτωσης κυρίως για την Αττική», χαρακτηρίζει ο Τάσος Αρνιακός την κακοκαιρία που πλησιάζει τη χώρα και θα πλήξει με χιόνια ακόμα και το κέντρο της Αθήνας.

Για «δυναμική η εμφάνιση του χιονιά κυρίως από την Πέμπτη στα ανατολικά και νότια» κάνει λόγο ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Σάκης Αρναούτογλου, ενώ σύμφωνα με την ΕΜΥ από την Πέμπτη χιόνια θα πέσουν σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Εύβοιας, της ανατολικής Στερεάς και της βορειοανατολικής Πελοποννήσου.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ:

1. ΤΕΤΑΡΤΗ (28-12-2016)

Α. Χιονοπτώσεις σε ορεινές, ημιορεινές και σταδιακά και σε πεδινές περιοχές στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, τη Θεσσαλία, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Πελοπόννησο, κυρίως Ανατολική και Βόρεια.

Β. Τοπικές καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Γ. Θυελλώδεις Βόρειοι άνεμοι 7-8 μποφόρ και πιθανόν τοπικά 9 Μποφόρ στο Ιόνιο και από το βράδυ σταδιακά και στο Αιγαίο.

Δ. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από τα Βόρεια.

2. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (29-12-2016) ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (31-12-2016)

Α. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην Ανατολική θεσσαλία, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Ανατολική και Βόρεια Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, οι οποίες το Σάββατο θα εξασθενήσουν.

Β. Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 8 με 9 μποφόρ και πιθανώς τοπικά 10 μποφόρ στο Αιγαίο, με βαθμιαία εξασθένηση την Παρασκευή.

Γ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ολικός στα κεντρικά και βόρεια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook