Τρεις βδομάδες μετά την τραγωδία στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς πλήθος κόσμου με παρατεταμένο χειροκρότημα υποδέχτηκε αργά χθες το βράδυ έξω από το προεδρικό μέγαρο τους περίπου 50 πεζοπόρους, οι οποίοι περπάτησαν για να τιμήσουν την μνήμη των 13 θυμάτων.

Οι πεζοπόροι είχαν ξεκινήσει το πρωί από την ναυτική βάση και, παρά τον καύσωνα, διάνυσαν 67 χλμ μέχρι να φθάσουν στη Λευκωσία.

Οι πεζοπόροι φορούσαν μαύρα φανελάκια με τον αριθμό 13 και κρατούσαν μαύρες σημαίες και μια δάδα . Στην κεφαλή της πορείας δύο πεζοπόροι κρατούσαν πανό, με τη λέξη «Αθάνατοι» και τα ονόματα των 13 θυμάτων.

Μετά την άφιξη των πεζοπόρων τελέστηκε τρισάγιο και τηρήθηκε μονόλεπτη σιγή. Στη συνέχεια πήραν τον λόγο η χήρα του πλοίαρχου, Διοικητή του Ναυτικού, Ανδρέα Ιωαννίδη, η μητέρα των διδύμων ναυτών, Μιλτιάδη και Χριστάκη Χριστοφόρου, και συγγενείς άλλων θυμάτων. Ευχαρίστησαν τον κόσμο για τη συμπαράσταση, ζήτησαν δικαίωση και τόνισαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Οι διαδηλωτές έξω από το προεδρικό ζήτησαν και πάλι την παραίτηση του προέδρου Χριστόφια.

Στο μεταξύ ο γνωστός επιχειρηματίες Στέλιος Χατζηϊωάννου ανακοίνωσε ότι αρχίζει «εκστρατεία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης» με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για τις οικογένειες των δεκατριών θυμάτων της έκρηξης .

Σε γραπτή δήλωση ο κύριος Χατζηϊωάννου αναφέρει ότι άνοιξε ειδικούς λογαριασμούς σε δύο τράπεζες, συνεισφέροντας πρώτος, μέσω του Φιλανθρωπικού του Ιδρύματος, το ποσό των 50 χιλιάδων ευρώ. Η εκστρατεία θα διαρκέσει ένα μήνα και θα βρίσκεται υπό την επίβλεψη του ιδίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook