Ο αντιδήμαρχος Νεκτάριος Αλεξανδράκης άφησε αναπάντητο το ερώτημα για την μη υπογραφή της σύμβασης – «Βολές» και εκ των έσω στην παράταξη της πλειοψηφίας

Στον «αέρα» παραμένει το θέμα της καθαριότητας στον Δήμο Χανίων καθώς παρά την κατεπείγουσα ανάθεση του έργου σε συγκεκριμένο εργολάβο, ακόμη δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση, την ίδια ώρα που ο εργολάβος μέσω αγγελίας αναζητεί προσωπικό και ενώ – σύμφωνα με τον πρόεδρο της οικονομικής επιτροπής Νεκτάριο Αλεξανδράκη, η σύμβαση πρέπει να υπογραφεί μέχρι την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου.

Το θέμα τέθηκε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων, εκτός ημερήσιας διάταξης, από τον κ.Μανώλη Σκουλάκη ο οποίος αναρωτήθηκε για τον λόγο που η απόφαση ελήφθη στις 14/12 από την Οικονομική Επιτροπή ως κατεπείγουσα ενώ ο εργολάβος δεν ήταν έτοιμος.
«Κάποιοι μιλούν για οσμή σκανδάλου. Μακάρι να μην είναι έτσι τα πράγματα. Πάντως σε 15 μέρες δεν έχει γίνει καμία ενέργεια του δήμου Χανίων» είπε μεταξύ άλλων ο κ.Σκουλάκης επισημαίνοντας πως «οι Χανιώτες αγωνιούν. Καμία υπηρεσία δεν παρέχεται στους περιαστικούς πρώην δήμους…»

Σχετικά ερωτήματα έθεσε και ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Δημήτρης Λειψάκης, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης της πλειοψηφίας Μιχάλης Κοτζαμιχάλης επισημαίνοντας πως δεν έχει υπογραφεί ακόμη η σύμβαση ενώ ο εργολάβος στον οποίο ανατέθηκε το έργο ακόμη και σήμερα αναζητά άτομα, αναρωτήθηκε «Τι γίνεται: Υπάρχει ο εργολάβος:”

Επιπλέον ο κ.Κοτζαμιχάλης γνωστοποίησε ότι σήμερα έληξε η σύμβαση με τον εργολάβο που καθαρίζει τα δημοτικά αποχωρητήρια και πως ο αρμόδιος αντιδήμαρχος είπε στο προσωπικό καθαριότητας πως πρέπει εκείνοι να τα καθαρίζουν και καταλήγοντας είπε: «Δεν ξέρω που θα βρεθούν τόσα άτομα».

Επιπλέον και ο κ. Άρης Παπαδογιάννης τόνισε πως “όλη η πόλη γνωρίζει ότι ο εργολάβος δεν είναι έτοιμος”.

Απαντώντας ο Δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας είπε πως η όλη διαδικασία έγινε σύμφωνα με τις διατάξεις και ήταν διαφανής.

Σε ότι αφορά στην υπογραφή της σύμβασης ανέφερε: «Εγώ γνώριζα ότι την περασμένη Παρασκευή θα υπογραφόταν η σύμβαση. Προφανώς υπάρχουν κάποια θέματα που δεν έχουν λυθεί» 

Σε ότι αφορά στην κατάσταση της καθαριότητας στον Δήμο είπε: Υπάρχουν δυσκολίες αλλά η κατάσταση είναι υπό έλεγχο».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Νεκτάριος Αλεξανδράκης αφού είπε πως ο μεγάλος διαγωνισμός για την σάρωση «πάγωσε» μετά από ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε μια εταιρεία, αναφέρθηκε αναλυτικά στην διαδικασία της κατεπείγουσας ανάθεσης, χωρίς όμως να απαντήσει στο ερώτημα που είχε τεθεί για τον λόγο για τον οποίο δεν έχει υπογραφεί ακόμη η σύμβαση με τον εργολάβο.

Στο σημείο αυτό υπήρξε ένταση με τον κ.Κοτζαμιχάλη να θέτει επιτακτικά το θέμα και ζητώντας μια απάντηση στο ερώτημα.

Τελικά ο κ.Αλεξανδράκης είπε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις η προθεσμία για την υπογραφή της σύμβασης λήγει στις 30 Δεκεμβρίου (την Παρασκευή) χωρίς και πάλι επι της ουσιας να απαντήσει στο γιατί το έργο είχε ανατεθεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος και εάν ο εργολάβος στον οποίο ανατέθηκε θα είναι έτοιμος σε λίγότερο από δύο ημέρες που απομένουν να υπογράψει την σύμβαση για την καθαριότητα.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook