Τελευταία ενημέρωση: 12:05

Σε αποκλεισμό των ταμείων στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, προχώρησαν  σήμερα νωρίς το πρωί, οι ιδιοκτήτες ταξί του Ηρακλείου. Οι αυτοκινητιστές κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού επέτρεπαν   στους επισκέπτες του Μινωικού Ανακτόρου να επισκεφθούν το χώρο χωρίς να καταβάλλουν το προβλεπόμενο αντίτιμο, αφού τα ταμεία δε  λειτουργούσαν.

Αυτή την ώρα οι ιδιοκτήτες των ταξί βρίσκονται στα δικαστήρια όπου έχουν οδηγηθεί οι συναδέλφοι τους μετά  τα χθεσινά επεισόδια στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Επίσης υπό κατάληψη εξακολουθεί και τελεί για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα η Περιφέρεια Κρήτης.

Η Louis Hellenic Cruises η μοναδική που κάνει επιβίβαση και αποβίβαση από τον Πειραιά, προωθώντας ουσιαστικά «Ελληνικούς προορισμούς», έχει υποστεί σημαντική βλάβη. Τόσο την πρώτη μέρα των κινητοποιήσεων των ταξί με το Louis Majesty που αποκλείστηκε στον Πειραιά, όσο και άλλες δύο φορές στο λιμάνι Ηρακλείου (την περασμένη εβδομάδα το Louis Majesty & Louis Cristal), την περασμένη Κυριακή  το Louis Cristal, δηλαδή συνολικά 3 φορές σε 4 πλοία, με μέσο όρο επιβατών 1.500 ατόμων ανά πλοίο δηλαδή 7.500 άνθρωποι. Στην πλειοψηφία τους Αμερικανοί & Ευρωπαίοι, οι οποίοι  δεν κατάφεραν να κατέβουν και να πραγματοποιήσουν τις εκδρομές τους. Στο λιμάνι Ηρακλείου ουσιαστικά μόνο  τα πλοία της Louis έχουν αποκλειστεί.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πηγές της Louis, η ζημία που έχει υποστεί η εταιρεία από τη μη πραγματοποίηση των εκδρομών αυτών υπολογίζεται σε 500.000 ευρώ (αν υπολογιστεί κόστος 70 ευρώ την εκδρομή), ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο για ακυρώσεις κρουαζιέρων μελλοντικά από tour operators και εκεί η απώλεια δεν μπορεί να εκτιμηθεί άμεσα.

Στην εταιρεία επικρατεί προβληματισμός και προσανατολίζονται για την άμεση αλλαγή τουλάχιστον του δρομολογίου στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Επιπρόσθετα, τόσο η τοπική οικονομία όσο και κατά προέκταση η εθνική θα έχει τεράστια απώλεια εσόδων. Και αυτό γιατί από τη μία οι επιβάτες προτιμούν να παραμένουν στα πλοία παρά να επισκέπτονται την Αθήνα ή άλλα αξιοθέατα, από φόβο και ανησυχία για πιθανή ταλαιπωρία από τις κινητοποιήσεις ή πιθανούς αποκλεισμούς.

Από την άλλη, οι αναποφάσιστοι τουρίστες που αναζητούν μια καλή ευκαιρία και προσφορά της «τελευταίας στιγμής» για να κλείσουν τις διακοπές τους, είναι σίγουρο ότι θα απογοητευτούν, θα επηρεαστούν από τα αρνητικά αυτά γεγονότα και θα στραφούν φυσικά στους άμεσους ανταγωνιστές μας που είναι η Τουρκία, Ισπανία, Ιταλία.

Στα Χανιά οι αυτοκινητιστές για σήμερα δεν έχουν προγραμματίσει κάποια κινητοποίηση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook