Μετά από ενημέρωση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χανίων οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου διενέργησαν έρευνα και εντόπισαν έναν άστεγο, ο οποίος είχε πάρει εξιτήριο από το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. 

Είχε δε βρει κατάλυμα σε σπίτι της περιοχής που δεν κατοικείται μόνιμα, χωρίς ρεύμα και νερό, μένοντας εν αγνοία του ιδιοκτήτη, ξαπλωμένος σε βρεγμένο και ακάθαρτο στρώμα και σκεπασμένος με βρεγμένη κουβέρτα, το μόνο σκέπασμα που διέθετε, ανήμπορος και εξασθενημένος, παρά το νεαρό της ηλικίας του (ετών 52).

Μόλις ενημερώθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Ιδρύματος, έδωσε εντολή να μεταφερθεί άμεσα στο Αννουσάκειο Θεραπευτήριο και να του παρασχεθεί η κατάλληλη φροντίδα.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου:

"Ο ανήμπορος και εμπερίστατος αυτός συνάνθρωπος μας βρίκστεαι ήδη στην ζεστή αγκαλιά του Αννουσάκειου και γεύεται την φροντίδα, την στοργή και την αγάπη της μεγάλης αυτής οικογένειας που όλους τους χωρεί και τους φροντίζει, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις.

Συγκλονισμένος από το γεγονός της εγκατάλειψης του γνωστού σε πολλούς αυτού ανθρώπου, δήλωσε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος:

«Αποτελεί τουλάχιστον υποκρισία να λέμε ότι εορτάζουμε την γέννηση του Θεανθρώπου Χριστού, ο Οποίος βρήκε κατάλυμα στην φάτνη των αλόγων, και να αδιαφορούμε για την εικόνα Του, τον άνθρωπο, τον κάθε άνθρωπο, ιδιαίτερα τον αναγκεμένο και εμπερίστατο συνάνθρωπο μας. Διερωτώμαι, αλήθεια, τι είδους πολιτισμός είναι αυτός ο οποίος, εγκλωβισμένος στον ευδαιμονισμό που έχει θέσει ως προτεραιότητα ζωής,  προσπερνά τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και αρέσκεται στο «φαίνεσθε»; Μήπως η κρίση, για την οποία όλοι μας μιλούμε, δεν απλά η απώλεια πραγμάτων, αλλά πρωτίστως η διαγραφή του νοήματος; Μήπως, τελικά, είναι κρίση φωτός, κρίση ελπίδας, κρίση ζωής»; κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.