Για ελάχιστα εκατοστά γλίτωσε την ίδια του τη ζωή ένας οδηγός που κινείτο στην εθνική οδό Χανίων - Ρεθύμνου.

Ο οδηγός βρισκόταν εν κινήσει στο εθνική οδό όταν περίπου στο ύψος του κόμβου των Καλυβών, ένα δέντρο από την κακοκαιρία έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό του και το διέλυσε.


Λίγα μόλις εκατοστά απείχαν από τη θέση του οδηγού, λίγα μόλις εκατοστά για να στοιχίσουν τη ζωή ενός ανθρώπου.

Οι εικόνες από το αυτοκίνητο δείχνουν τον όγκο και την ορμή με την οποία έπεσε το δέντρο πάνω στο εν κινήσει όχημα και την απόσταση αναπνοής από τη θέση που βρισκόταν ο οδηγός, ο οποίος από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκε.


Πρόκειται για το σημείο που είχε καεί με αποτέλεσμα τα καμένα δέντρα να έχουν σαπίσει. Μετά τη φωτιά στο σημείο, άνθρωπος δεν ενδιαφέρθηκε, ούτε από τον δήμο ούτε από την περιφέρεια να κόψει και να απομακρύνει τους καμένους κορμούς.

Αν, ο μη γένοιτο, είχε μοιραία τροπή το συγκεκριμένο περιστατικό, οι παραπάνω φορείς θα έσπευδαν να στείλουν ο ένας το μπαλάκι της ευθύνης στον άλλο χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για το περιστατικό (δυστυχώς έχουμε να θυμηθούμε σχετική τραγωδία στη λεωφόρο Σούδας, όταν οδηγός είχε χάσει τη ζωή του από πτώση δέντρου).

Όχι, για το ατύχημα δεν φταίει ο καιρός. Αν είχαν κοπεί και απομακρυνθεί τα καμένα δέντρα που έχουν σάπιες ρίζες κανένας δυνατός αέρας δεν θα μπορούσε να τα ρίξει και να τα λυγίσει.

Ποιος από αυτούς φέρει την ευθύνη που το αυτοκίνητο ενός ανθρώπου καταστράφηκε εντελώς; Ποιός από αυτούς θα έφερνε την ευθύνη αν η τύχη δεν ήταν με το μέρος του οδηγού που βγήκε σώος από το αυτοκίνητο;


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook