Την πρώτη Κυριακή του νέου χρόνου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου προγραμματίζει πεζοπορία στα χιονισμένα Λασιθιώτικα βουνά. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του α΄ τετράμηνου του 2017, προβλέπεται να διοργανωθούν δύο πεζοπορίες, διαφορετικής διάρκειας και βαθμού δυσκολίας:

– ανάβαση στη ψηλότερη κορυφή της Δίκτης το ‘Σπαθί’ σε υψόμετρο 2.148 μ
– κυκλική πεζοπορία στο χιονισμένο οροπέδιο Λασιθίου ή Καθαρού.

Επειδή υπάρχει πρόβλεψη για νέα χιονόπτωση σε χαμηλό υψόμετρο το Σάββατο, οι διαδρομές θα καθοριστούν τελικά ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν την Κυριακή, το ύψος και την κατάσταση του χιονιού και την προσβασιμότητα των δρόμων. Οι προγραμματισμένες πεζοπορίες πιθανόν να αναπροσαρμοστούν, ενώ η περιοχή της πεζοπορίας και η διαδρομή θα οριστικοποιηθούν όταν υπάρχουν ασφαλέστερες προβλέψεις για τον καιρό.

Τα μέλη του Συλλόγου θα ενημερωθούν με email για τις τυχόν αλλαγές. Επίσης πληροφορίες για την διάρκεια της πεζοπορίας, τον βαθμό δυσκολίας, και τον απαραίτητο εξοπλισμό θα δίδονται από το blog του Συλλόγου (pezopories.blogspot.gr), τη σελίδα του Συλλόγου στο facebook και στο τηλέφωνο 6948040401(Αντρέας).

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (οδός Κ. Καραμανλή 24 S/M Βασιλόπουλου), στις 8:30 το πρωί της Κυριακής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook