Πτωτική πορεία ακολούθησε ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων στα Χανιά τις γιορτές.

Σύμφωνα με δειγματοληπτική μέτρηση που πραγματοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, σε 20 μικρές επιχειρήσεις, την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ο τζίρος κινήθηκε με αρνητικό πρόσημο που έφτασε το -10%-12%.

Για τις δε εμπορικές επιχειρήσεις που βρίσκονταν εκτός του αστικού κέντρου η πτώση ήταν ακόμα μεγαλύτερη.

Όπως αναφέρει αναλυτικά σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων:

"Η χαμηλή αγοραστική δύναμη λόγο των  αντιλαϊκών μέτρων ( άγρια φορολογία, κόψιμο μισθών και συντάξεων κ.α.) σε συνδυασμό με τις κακές καιρικές συνθήκες είχαν ως  αποτέλεσμα την πτώση του τζίρου στις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις την περίοδο των εορτών .

Πιο συγκεκριμένα και σε δειγματοληπτική  μέτρηση 20 μικρών επιχειρήσεων μελων  του Εμπορικού Συλλόγου διαπιστώθηκε ότι , για την χρονιά του 2016 είχαμε πτώση του τζίρου 10% -12%. Ενω την περίοδο των εορτών σε εμπορικές επιχειρήσεις εκτός παραδοσιακού κέντρου η πτώση έφτασε στο 20%-25% ενώ στο εμπορικό κέντρο 10%-15% .Στα μικρά μαγαζιά εμπορίας τροφίμων είχαμε οριακή μείωση 1%-2% όπως και στα μαγαζιά  παιχνιδιών και δώρων .

Δυστυχώς για άλλη μια χρονιά  οι διαπιστώσεις που κάνουμε για την πτώση του τζίρου μας είναι τραγικές Χρόνο με τον το χρόνο το εισόδημα μας πέφτει όλο και πιο χαμηλά. Μοναδική διέξοδος για τον καθένα μικρό έμπορο και αυτοαπασχολούμενο ειναι   η συσπείρωση στον σύλλογο μας για να διεκδικήσουμε πιο μαζικά και μαχητικά τα δικαιώματα μας. Δικαιώματα στη ζωή που μας τα στερούν η κυβέρνηση ,η Ευρωπαϊκή Ένωση αλά και τα συμφέροντα των πολυεθνικών που θέλουν να τους αδειάσουμε την γωνιά. 

Δεν θα τους κάνουμε την χάρη .Κανένας συνάδελφος μόνος του , όλοι μαζί μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε !"

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook