Η ομάδα «ΑΡΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ» παρουσιάζει το έργο «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» της Άλκης Ζέη, σε σκηνοθεσία Στέλλας Δασκαλάκη.

Πρόκειται για το ομώνυμο παιδικό/εφηβικό μυθιστόρημα της μεγάλης Ελληνίδας πεζογράφου, δραματοποιημένο από τον Σάββα Κυριακίδη και τον Τάκη Τζαμαργιά.

27 Οκτωβρίου 1940: Θα τη θυμάται αυτή τη μέρα ο Πέτρος, που πέθανε το τριζόνι του. Θα τη θυμάται γιατί την επόμενη μέρα ακούει τη φωνή της μητέρας του να του λέει: "Σήκω. έγινε πόλεμος! Δεν ακούς τις σειρήνες?"

Όταν ο πόλεμος έφτασε στο κατώφλι της Ελλάδας, ο Πέτρος ήταν 9 χρονών. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες ο Πέτρος θα ξεκινήσει έναν μεγάλο περίπατο, γεμάτο περιπέτειες, συναισθήματα, εμπειρίες και γνώσεις που θα πλουτίσουν την παιδική του ψυχή και θα τον κάνουν να αγαπήσει την πατρίδα του. Με παλιούς και καινούριους φίλους συμμετέχει στην αντίσταση. Η ελπίδα κάπου στο βάθος σιγοκαίει.

Μια παράσταση που φιλοδοξεί να φωτίσει μέσα από τα μάτια του Πέτρου, τα παιδιά όλου του κόσμου, που αναπάντεχα η ζωή τους αλλάζει. Μια βίαιη πορεία προς την ωριμότητα.

Παραστάσεις:

Παρασκευές 13 και 20 Ιανουαρίου [στις 7μ.μ.],
Σάββατα 14 και 21 Ιανουαρίου [στις 12μμ. και στις 7μ.μ],
Κυριακές 15 και  22 Ιανουαρίου [στις 12μμ. και στις 7μ.μ]

στο θέατρο Δημ. Βλησίδη, (κάτω Κουμ Καπί).

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για παιδιά από 6 ετών. Μια παράσταση για όλη την οικογένεια! Τα παιδιά, τους γονείς, τους παππούδες και γιαγιάδες!

Στο φουαγιέ του θεάτρου θα φιλοξενείται τμήμα της έκθεσης σπάνιων ζωγραφικών και λιθογραφικών αφισών και φωτογραφιών της περιόδου 1941-1945, από τις ΗΠΑ, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Καναδά, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία και φυσικά την Ελλάδα με γενικό τίτλο «Η ανθρωπότητα αντιστέκεται: Η πρόκληση, η μάχη, η νίκη» του συλλέκτη-ηθοποιού Λευτέρη Λαμπράκη.

Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν στο Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων «ΚΙΦΑΧ». Στο φουαγιέ επίσης, θα υπάρχει κουτί του ΚΙΦΑΧ, στο οποίο μπορεί ο καθένας να προσφέρει για τους συνανθρώπους μας, φάρμακα που δεν του χρειάζονται.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ Δήμου Χανίων

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ: τηλ. 699 445 6536

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του φίλου μας, Γιώργου Κισκήρα, με τον οποίο ξεκινήσαμε μαζί αυτόν τον περίπατο...