Βούτηξαν για να πιάσουν τον σταυρό και να τιμήσουν την σημερινή ημέρα οι χειμερινοί κολυμβητές στο Καλαμάκι Χανίων.

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν σήμερα και στο Καλαμάκι Χανίων για να γιορτάσει την σημερινή ημέρα ενώ οι χειμερινοί κολυμβητές ήταν αυτοί που βούτηξαν για να βγάλουν τον σταυρό από την θάλασσα.

Ένας από τους γηραιότερους χειμερινούς κολυμβητές των Χανίων, ο Γ. Παρδαλακης, δήλωσε οτι η ενασχόληση του με την κολύμβηση στην κυριολεξία θεράπευσε την χρόνια αναπηρία του.

Με έκανε η ανάγκη να ασχοληθώ με την χειμερινή κολύμβηση. Προσωπικά ήμουν άρρωστος επί 7 χρόνια, είχα 90% αναπηρία, ασχολήθηκα με την χειμερινή κολύμβηση και τον αθλητισμό στα 35 μου χρόνια και σήμερα θεραπεύτηκα. Η νεολαία να αφήσεις τις καφετέριες και να αρχίσουν την χειμερινή κολύμβηση

Ένας άλλος γηραιότερος χειμερινός κολυμβητής, ο Σταυρός Τζουλάκης – πρόεδρος των χειμερινών κολυμβητών –  κάλεσε εξίσου τους νέους να ασχοληθούν με την χειμερινή κολύμβηση για το δικό τους καλό .

Τεσσαρακοστή συνεχή χρονιά κόψαμε την πίτα μας μαζί με τον αγιασμό των υδάτων. Ευχόμαστε σε όλους καλή χρονιά. Το χειμερινό μπάνιο κάνει καλό στην υγεία και προσπαθούμε να φέρουμε και τους νέους κοντά μας. Να φύγουν από τις καφετέριες να αφήσουν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τα κινητά.

Μετά την ανάσυρση του σταυρού ακολούθησε η κοπή της πίτας και μπόλικο φαγητό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook