Για όσους λένε ότι ο Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Μεσογειακών Μελετών και πρώην Υπουργός Σήφης Βαλυράκης, έχει να εμφανιστεί καιρό στα Χανιά, απλά για άλλη μία φορά διαψεύδονται. 

Για τους γνωρίζοντας, η παρουσία του Σήφη είναι συχνότατη, είτε λόγο των επαγγελματικών του υποχρεώσεων είτε λόγω  των δραστηριοτήτων του ΙΜΜΕ (Ινστιτούτο Μεσογειακών Μελετών). 

Αυτές τις μέρες βρίσκεται στην πόλη μας για να  υποστηρίξει την πρωτοβουλία των τριών Επιμελητηρίων Χανίων (ΕΒΕ, Τεχνικό και Οικονομικό) στην παρουσίαση της πρότασης του ΙΜΜΕ για την "Εθνική Στρατηγική". 

Η πρόταση αποτελεί ερευνητική προσπάθεια πολλών ετών από επιφανείς Έλληνες ερευνητές και έχει συνδιαμορφωθεί από τα κόμματα και πολιτικούς φορείς. 'Εχει παρουσιαστεί και έχει υιοθετηθεί από την Ελληνική Βουλή. 

Σε ένα διάλειμμα μεταξύ των συναντήσεων του για την διοργάνωση της παρουσίασης, τον κάλεσαν οι φίλοι του για ένα καφέ στον Κήπο. Εκεί, έκπληκτος, βρέθηκε σε ένα κατάμεστο φουαγιέ του Καφέ Κήπου όπου τον υποδέχθηκαν με έκδηλο ενθουσιασμό. Η εκδήλωση - παρουσίαση των Επιμελητρίων - ΙΜΜΕ θα γίνει στην συνεδριακή αίθουσα του ΕΒΕ την Παρασκευή 20/01/2017 και ώρα 18:30.