Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν τα μάτια ως το ομορφότερο χαρακτηριστικό, αφού κάνουν το πρόσωπο πιο εντυπωσιακό και γοητευτικό.

Είναι επίσης πολύ πιο εύκολο να τραβήξεις την προσοχή οποιουδήποτε έχοντας έντονα όμορφα μάτια.

Αν λοιπόν δεν είστε από τις γυναίκες που γεννήθηκαν με μεγάλα μάτια, αλλά θέλετε να αποκτήσετε, ακολουθήστε τα 10 μυστικά που θα δείτε στην παρακάτω λίστα για να κάνετε τα μικρά μάτια σας να δείχνουν μεγαλύτερα.

Κρύψτε τους μαύρους κύκλους

Επενδύστε σε ένα καλό concealer που να ταιριάζει στο χρώμα του δέρματος σας. Αν είναι δυνατόν επιλέξτε ένα concealer που είναι έναν τόνο πιο ανοιχτό από τον τόνο της επιδερμίδας του προσώπου σας και ένα που θα λειτουργήσει ως λευκαντικό του δέρματος σας, για να κρύψετε τις διχρωμίες και τις μαύρες κηλίδες. Αυτό που χρειάζεστε είναι η περιοχή γύρω από τα μάτια σας να είναι πιο φωτεινή έτσι ώστε η προσοχή να εστιαστεί στα μάτια σας. Απλώστε το concealer γύρω από τα μάτια σας και κάντε ελαφρώς ένα περίγραμμα.

Διπλή στρώση μάσκαρα

Δεν γνωρίζετε καλά την εφαρμογή του eyeliner ή θέλετε ένα πιο φυσικό look με μεγάλα μάτια; Επιμηκύνετε τις βλεφαρίδες σας με μάσκαρα. Αν με την πρώτη στρώση το βλέμμα σας δεν είναι τόσο σαγηνευτικό, εφαρμόστε μια δεύτερη στρώση και ενισχύστε τον όγκο τους! Κάντε τις βλεφαρίδες σας πιο παχιές από την ρίζα ως τις άκρες και χρησιμοποιήστε ένα καθαρό βουρτσάκι μάσκαρας για να απομακρύνετε τυχόν κόμπους.

Κάντε το περίγραμμα των ματιών σας με μαύρο eyeliner

Χρησιμοποιήστε υγρό eyeliner για να κάνετε λεπτές γραμμές στο βλέφαρο σας. Αυτά θα βοηθήσει επίσης να πλαισιώσετε τα μάτια σας, τραβώντας την προσοχή σε αυτά. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό γωνιακό πινελάκι και κάντε την γραμμή στο πάνω βλέφαρο. Στη συνέχεια, κάντε ένα μικρό μυτάκι στην εξωτερική γωνία του ματιού σας για να δημιουργήσετε ένα πιο εκτεταμένο look. Αποφύγετε το να δημιουργήσετε μια παχιά γραμμή eyeliner στο κάτω βλέφαρο, διότι μπορεί να σας κάνει να μοιάζετε με ρακούν, αντί να κάνετε τα μάτια σας να δείχνουν μεγαλύτερα.

Λευκή γραμμή στο κάτω εσωτερικό του ματιού

Μήπως αναρωτηθήκατε ποτέ σε τι χρησιμεύουν τα άσπρα μολύβια ματιών; Έχετε συνηθίσει να βάζετε eyeliner ή σκιά ματιών και στα δυο όρια (πάνω και κάτω) των βλεφαρίδων, προκειμένου να οριοθετήσετε τα μάτια σας για ένα smokey look, αλλά η τεχνική που ακολουθεί είναι κάτι διαφορετικό που θα πρέπει να δοκιμάσετε. Αντί για μαύρο ή σκούρο μολύβι ματιών στο κάτω εσωτερικό του βλεφάρου, εφαρμόστε μια ανοιχτόχρωμη – nude σκιά ματιών ή ένα άσπρο μολύβι ματιών. Αυτό το μικρό κόλπο δημιουργεί μια εκπληκτική ψευδαίσθηση πως έχετε μεγαλύτερα μάτια.

Χρησιμοποιήστε λευκό shimmer στην εσωτερική γωνία των ματιών

Εφαρμόζοντας λευκή ή ανοιχτόχρωμη λαμπερή σκιά στην περιοχή κοντά στους δακρυγόνους αδένες και αποφεύγοντας το μαύρο μολύβι στην εσωτερική κάτω γραμμή του ματιού, κάνετε τα μάτια σας να δείχνουν πιο ανοιχτά.

Cat-eyeliner ή Whale-eyeliner

Προκειμένου να κάνετε τα μάτια σας να δείχνουν μεγαλύτερα κάντε μια μαύρη γραμμή eyeliner σε cat-eye ή whale-shape σχήμα στο πάνω βλέφαρο. Αυτή είναι επίσης μια πολύ αποτελεσματική τεχνική μακιγιάζ που χρησιμοποιούν οι Ασιάτισες για να κάνουν τα μάτια τους να δείχνουν μεγαλύτερα.

Επιλέξτε nude ή ανοιχτόχρωμες σκιές ματιών

Θυμηθείτε, οι σκούρες σκιές ματιών γύρω από τα μάτια δημιουργούν ένα εντυπωσιακό smokey eyes, αλλά για να κάνετε τα μάτια σας να δείχνουν μεγαλύτερα επιλέξτε ανοιχτόχρωμες ή nude σκιές ματιών για να αναμείξετε τα χρώματα.

Γυρίστε τις βλεφαρίδες σας

Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς στο μακιγιάζ, το γύρισμα των βλεφαρίδων κάνει τα μάτια να δείχνουν πιο ανοιχτά, ακόμα και όταν δεν βάφεστε καθόλου.

Έντονα παχιά φρύδια

Τα έντονα και παχιά φρύδια κάνουν τα μάτια να δείχνουν μεγαλύτερα, γι’ αυτό μην ξεχνάτε να τα γεμίζετε. Αλλά προσέξτε το πόσο έντονα τα βάφετε.

Χρησιμοποιήστε φακούς επαφής για μεγάλα μάτια κούκλας

Μια πολύ δημοφιλής τάση στις κοπέλες που λατρεύουν τα anime είναι οι φακοί επαφής που έχουν μεγαλύτερη διάμετρο από τους φυσικούς, με πιο παχύ και πιο σκούρο χείλος. Επίσης, μπορείτε να παίξετε με τα χρώματα της ίριδας και να επιλέξετε ανάμεσα στα μπλε, πράσινα, καστανά, βιολετί, ροζ ή γκρι. Βέβαια πριν προχωρήσετε στην αγορά τους συμβουλευτείτε τον οφθαλμίατρο σας και πάρτε οδηγίες για το πως να τους φορέσετε και να τους φροντίζετε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook