Αρχίζουν σιγά σιγά οι εγγραφές για τον 2ο Μαραθώνιο Κρήτης όπου θα διεξαχθεί στις 9 Απριλίου και θα είναι αφιερωμένος στη μνήμη Μακαριστού Μητροπολίτη Κισσάμου & Σελίνου Ειρηναίου Γαλανάκη - Παρακάτω δείτε πως μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή.

Η Οργανωτική Επιτροπή του «2ουΜαραθώνιου Κρήτης» ο οποίος θα διεξαχθεί στις 9Απριλίου 2017 και είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Κισσάμου & Σελίνου Ειρηναίου Γαλανάκη, ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών για τους Εθελοντές και τους Λαμπαδηδρόμους και καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή μέσα από τον δικτυακό τόπο της Διοργάνωσης και να συμβάλουν με αυτόν τον τρόπο στην ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία της 2ης διοργάνωσης του Μαραθωνίου Κρήτης. 

Αναλυτικά:

•Ξεκίνησαν οι εγγραφές των Εθελοντών: 

https://crete-marathon.gr/gr/eggrafi/on-line-eggrafi-ethelonti

Οι εθελοντές είναι ένας από τους σημαντικότερους συντελεστές μιας αθλητικής διοργάνωσης. Συμμετέχοντας ως ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ σε μια διοργάνωση με μεγάλη κοινωνική απήχηση, συμβάλλετε, να γίνει ο Μαραθώνιος της Κρήτης αλλά και τα άλλα παράλληλα αγωνίσματα, μια σημαντική εμπειρία για όλους.

•Ξεκίνησαν οι εγγραφές των Λαμπαδηδρόμων:

https://crete-marathon.gr/gr/eggrafi/on-line-eggrafi-stin-lampadidromia

ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ ΓΑΛΑΝΑΚΗ. Ο Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης γεννήθηκε στο Νεροχώρι Αποκορώνου Κρήτης στις 10 Νοεμβρίου 1911. Στο πλαίσιο άσκησης των ποιμαντικών καθηκόντων του, ο Ειρηναίος Γαλανάκης υπήρξε εμψυχωτής της ίδρυσης της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Κρήτης (ΑΝΕΚ, στις 10 Απριλίου 1967), της Εταιρείας Ανάπτυξης Αποκορώνου (ΕΤΑΝΑΠ), της εταιρείας Σέλινο ΑΕ και πολλών άλλων εταιρειών λαϊκής βάσης, καθώς και του Αννουσάκειου Γηροκομείου και Θεραπευτηρίου, της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, της Σχολής Κωφαλάλων στην Κίσσαμο, του Ιδρύματος Αγ. Σοφίας Αποκορώνου και του "Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Βενιζέλος", του οποίου υπήρξε πρόεδρος έως το τέλος της ζωής του.
Εκοιμήθη στα Χανιά τη Μ. Τρίτη, 30 Απριλίου 2013, έχοντας συμπληρώσει το 101ο έτος της ηλικίας του.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επιπλέον, να αναζητήσουν και να αντλήσουν πλήθος πληροφοριών για τον Μαραθώνιο και τα παράλληλα αγωνίσματα των 10 χλμ., των 5 χλμ. και των 2,5 χλμ. στον δικτυακό τόπο της Διοργάνωσης: https://crete-marathon.gr/gr/

Δείτε το επίσημο βίντεο των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων κατά το διήμερο 7 και 8 Μαΐου 2016: