Τελευταία ενημέρωση 23.09

Νέα κατάπτωση βράχων (εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων) προκλήθηκε στον δρόμο Πλατάνου-Σφηναρίου του Δήμου Κισσάμου σήμερα το απόγευμα.

Τρεις μεγάλοι βράχοι έπεσαν στη μέση του δρόμου και από τύχη δεν προέκυψε θλιβερό συμβάν, αφού -ευτυχώς- δεν περνούσε κάποιο όχημα εκείνη τη στιγμή, από τη συγκεκριμένη περιοχή. 

Δείτε το μέγεθος του βράχου που έπεσε σε σχέση με τον πολίτη.

Η Δημοτική Αρχή Κισσάμου ενήργησε άμεσα, αφού στο σημείο βρέθηκαν αμέσως για "αυτοψία", ο Δήμαρχος Κισσάμου Θεόδωρος Σταθάκης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μανώλης Ξυπολιτάκης με συνεργείο του Δήμου. Αμέσως, ο Δήμαρχος Κισσάμου ήρθε σε επικοινωνία με την Αντιπεριφέρεια Χανίων από την οποία εστάλη ειδικό μηχάνημα για τη διάνοιξη του δρόμου. Ωστόσο, εξαιτίας του μεγέθους των βράχων η διάνοιξη του δρόμου ήταν μερική.


Δείτε φωτογραφίες των τεράστιων βράχων από τον Μιχάλη Γιασίν 

Δείτε άλλες δυο φωτογραφίες του Χρήστου Σκουνάκη που δείχνουν τους υπερμεγέθεις βράχους!

Τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι εφικτή η διέλευση ενός μόνο οχήματος από το συγκεκριμένο σημείο του δρόμου, ενώ ο Δήμος Κισσάμου έχει ήδη τοποθετήσει ειδικές προστατευτικές σημάνσεις προς ενημέρωση των οδηγών. 

Την Τρίτη (10/1) το πρωί νέο μηχάνημα της Αντιπεριφέρειας θα μεταβεί στην περιοχή, ώστε να καθαρίσει πλήρως το συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου (Πλάτανος-Σφηνάρι) από τους βράχους και να γίνεται κανονικά η διέλευση των οχημάτων.

Ο Δήμος Κισσάμου καλεί τους Δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, εάν και εφόσον περάσουν με όχημα από την περιοχή, τονίζοντας ότι τη δεδομένη στιγμή και μέχρι το πέρας των εργασιών (μέχρι την Τρίτη το μεσημέρι) είναι αδύνατη η διέλευση μεγάλου οχήματος (φορτηγού κτλ) από το σημείο εκείνο.