Με θλίψη κάτοικοι και καταγόμενοι από το όμορφο χωριό Παλαιλώνι στην περιοχή του Βάμου  Αποκορώνου, είδαν έναν πολύχρονο πρίνο να έχει σπάσει στα δύο μετά τον χιονιά της  περασμένης Κυριακής.

Χαρακτηριστική είναι η δημοσίευση του γνωστού δικηγόρου Ανδρέα Βροντάκη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

 

«Αυτός είναι ο γέρο πρίνος στη κεντρική πλατεία του χωριού και την αυλή της εκκλησίας του Αγ. Χαραλάμπους στο Παλαιλώνι. Δυστυχώς ο βαρύς χιονιάς και τα πολλά χρόνια του επέδρασαν σε βάρος του πρίνου. Ο γέρο πρίνος έπεσε …ο γέρο πρίνος πάει…. Ολοι που μεγαλώσαμε στο Παλαιλώνι έχομε νωπές τις μνήμες μας από τα παιγνίδια μας, τα γέλια και τα κλάματα, κάτω από το παχύ σκιανιό του, οι γέροι με τα πειράγματα και τα μαλώματα τους ..και οι γυναίκες με τσι καφέδες και τα πλεκτά τους.»

Μάλιστα ο ίδιος με κείμενό του προς τον Δήμαρχο Αποκορώνου Χαράλαμπο Κουκιανάκη ζητά την φύτευση στο ίδιο σημείο ενός νέου πρίνου που θα αναπληρώσει την απώλεια του παλιού.

«Δήμαρχε, καλησπέρα, χρόνια πολλά και καλή χρόνια να έχεις με πολλά έργα για τον Αποκόρωνα.
Πιστεύω ότι γνωρίζεις για τη πτώση του γέρο πρίνου στο Παλαιλώνι. Ηταν πάρα πολλών ετών…ούτε οι γέροι δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν τα χρόνια του…ήταν το σημείο συγκέντρωσης όλων των παλαιλωνιανών στη σκια του. Εκεί ήταν το σημείο αναφοράς, διασκέδασης, κουτσομπολιού. Τέτοια δέντρα σε πλατείες χωριών με τέτοιες διαστάσεις είναι σπάνια.
Ασφαλώς το συνεργείο του Δήμου θα κατακόψει τους κλώνους…και το κορμό…οπότε θα μείνομε όλοι με ένα κενό στη καρδιά μας. Με την εκτίμηση που έχω στο έργο σου, ζητώ να φροντίσεις προσωπικά να φυτευθεί στη θέση του ένας άλλος πρίνος που θα αναπληρώσει το παλαιο. Εχω να υποδείξω στην τεχνική υπηρεσία πρίνους κατάλληλους να επιλέξει για φύτεμα τον καλύτερο, ώστε σύντομα να καλυφθεί το κενό.

Ευχαριστώ και αναμένω
Ανδρέας Βροντάκης
Εκ Παλαιλωνίου»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook