Τελευταία ενημέρωση 12.20

“Μαλλιά κουβάρια” έγιναν στο γραφείο της επιθεώρησης εργασίας ένας εργοδότης και μια συνδικαλίστρια του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα μια εργαζόμενη στις επιχειρήσεις του εργοδότη (πρατήρια καυσίμων) προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας καταγγέλλοοντας τον εργοδότη της για εργασιακά ζητήματα.

Στη συνάντηση που κανονίστηκε στην Επιθεώρηση, έφτασαν ο εργοδότης και η εργαζόμενη η οποία συνοδευόταν από συνδικαλίστρια του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα “αίματα άναψαν” με αποτέλεσμα ο εργοδότης, σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, να επιτεθεί στη συνδικαλίστρια του ΕΚΗ μέσα στο γραφείο του επόπτη.

Μάλιστα, λόγω του επεισοδίου, κλήθηκε η αστυνομία για να αποτραπεί περαιτέρω ένταση.

 

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσαν η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ηρακλείου, Αγροτικοί Σύλλογοι του νομού και η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου:

“Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα, κακιά σκουριά δεν πιάνει !!

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καταγγέλλει και καταδικάζει την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε η συναδέλφισσα Χ.Ε μέλος του Δ.Σ από τον Ηρακλή Μαυράκη εκπρόσωπο της επιχείρησης Πρατηρίων Μαυράκης, μέσα στην επιθεώρηση εργασίας.

Ο εργοδότης είχε κληθεί από το σωματείο μας σε τριήμερη συνάντηση στο σώμα επιθεώρησης εργασίας προκειμένου να απολογηθεί για την μη καταβολή δώρων και επιδομάτων που μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις επέβαλε στους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι τα παρέλαβαν.

Ο εργοδότης αντί να απολογηθεί για το αντεργατικό του ρεσιτάλ, από το ξεκίνημα της διαδικασίας ήταν ερειστικός και έτοιμος για καυγά. Όταν είδε ότι οι συνδικαλιστές της ένωσης και το σωματείο μας δεν κάνουν βήμα πίσω απο τα δικαιώματα του εργαζόμενου, επιτέθηκε στη συνεδέλφισσα μέσα στο γραφείο του επιθεωρητή χτυπώντας τη στο πρόσωπο αρκετές φορές μέχρι να προλάβει να ακινητοποιηθεί από το προσωπικό του σώματος επιθεώρησης εργασίας και να οδηγηθεί στο αυτόφωρο από την αστυνομία.  

Στο πλάι της βρέθηκαν απο την πρώτη στιγμή μέλη της Ένωσης, του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστές από διάφορα σωματεία.

Ας έχει στο νού του καλά ο κύριος Μαυράκης  και ο κάθε εργοδότης που ξεζουμίζει κάθε μέρα τους εργαζόμενους του κλάδου, είτε με απληρωσιά, είτε με μισθούς πείνας, με μάυρη εργασία κλπ, ότι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τα σωματεία που συσπειρώνονται στις γραμμές του ΠΑΜΕ έχουν ψηθεί στο καμίνι της ταξιικής πάλης, έχουν αντιμετωπίσει και αντιμετωπίζουν καθημερινά το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και θα τσακίσουν κάθε χέρι εργοδότη που θα απλωθεί σε εργάτη και στα δικαιώματα του.

Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς να καταδικάσουν τέτοιου είδους περιστατικά. Καλούμε τους εργαζόμενους της συγκεκριμένης επιχείρησης αλλά και συνολικά του κλάδου να δώσουν την απάντηση τους, με την μαζικοποίηση του σωματείου.”

Στην ανακοίνωση της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ηρακλείου αναφέρεται:

“Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ηρακλείου καταγγέλλει απερίφραστα  τον προπηλακισμό της συνδικαλίστριας του ΠΑΜΕ και εκλεγμένης στο Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου από τον επιχειρηματία (….) που έγινε κατά την διάρκεια εργατικής διαφοράς στην Επιθεώρηση Εργασίας. Είναι τέτοιο το θράσος του συγκεκριμένου επιχειρηματία που δεν φοβήθηκε να χτυπήσει γυναίκα συνδικαλίστρια μπροστά στα μάτια του διευθυντή της Επιθεώρησης Εργασίας κ. Καραγιάννη ο οποίος προίστατο της τριμερούς.

Αυτό το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο αφού η εργοδοσία αποθρασύνεται συνεχώς με τις πλάτες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και τις σημερινής που κάνουν τα πάντα να τσακίσουν τα εργατικά δικαιώματα προς όφελος του κεφαλαίου. Ειδικά η σημερινή κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη που σχεδιάζει το επόμενο διάστημα την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου ο οποίος παρείχε κάποια μορφή προστασίας στους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές.”                                                                              

Η ανακοίνωση αγροτικών συλλόγων του νομου Ηρακλείου:

“Καταδικάζουμε την άνανδρη και άτιμη επίθεση που δέχθηκε εκλεγμένη συνδικαλίστρια του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων από εκπρόσωπο επιχείρησης, σήμερα στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας.

Το χτύπημα μιας συνδικαλίστριας από έναν εργοδότη ξεπερνάει τα όρια μιας τραμπούκικης πράξης, που επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί σκληρά από το νόμο. Έχει ως στόχο του όλους τους εργαζόμενους, την οργάνωσή τους, τους αγώνες τους. 

Με τους εργαζόμενους έχουμε κοινά συμφέροντα και κοινό αντίπαλο. Στη συμμαχία μας βρίσκεται η δύναμή μας, όπως φάνηκε όποτε παλέψαμε πλάι-πλάι. Υπερασπιζόμαστε τους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων, και στεκόμαστε αλληλέγγυοι μαζί τους, τώρα που ετοιμαζόμαστε κι εμείς να βγούμε στα μπλόκα του αγώνα για την επιβίωσή μας.

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΑΝΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ”

Η ανακοίνωση της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ:

“Η γραμματεία Ηρακλείου  του ΠΑΜΕ καταδικάζει την άνανδρη, ωμή επίθεση του επιχειρηματία Μαυράκη Ηρακλή σε συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου μπροστά στα μάτια του Προϊστάμενου της Επιθεώρησης Εργασίας Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια τριμερούς διαδικασίας.

Η τριμερής είχε οριστεί από το ΣΕΠΕ μετά από καταγγελίες εργαζομένων στο σωματείο ότι ο συγκεκριμένος εργοδότης δεν έχει πληρώσει κανένα από τα τρία δώρα του 2016, έχει απλήρωτες υπερορίες, νυχτερινά και αργίες.

Αυτή η επίθεση δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Η εργοδοσία συνολικά αποθρασύνεται με τις πλάτες των κυβερνήσεων και της σημερινής. Ειδικά η σημερινή κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες γιατί ανοίγει στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς το θέμα των συνδικαλιστικών ελευθεριών και του συνδικαλιστικού νόμου που ως ένα βαθμό κάλυπτε τους συνδικαλιστές από την εργοδοσία, ενώ παράλληλα βάζει πλάτη για να επικρατεί σιγή ιχθύος στους χώρους δουλειάς ενώ οι εργοδότες δεν τηρούν πλέον ούτε τα προσχήματα.

Τα περιστατικά βίας σε εργαζομένους και συνδικαλιστές δεν πρέπει να φοβίσουν κανέναν. Το ταξικό εργατικό κίνημα θα σταθεί αλληλέγγυο σε κάθε εργαζόμενο που σηκώνει κεφάλι και διεκδικεί ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, τα δεδουλευμένα του, το μισθό του.

Να μη μείνει κανένας εργαζόμενος μόνος του μπροστά σε αυτήν την αντεργατική επίθεση που εντείνεται, να ενώσει τη δύναμη του με τους συναδέλφους του, να οργανωθεί και να παλέψει συλλογικά μέσα από το σωματείο του.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook