Το σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων νομού Χανίων καταγγέλει την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε συνδικαλίστρια , μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, από εργοδότη επιχείρησης πρατηρίων υγρών καυσίμων, μέσα στην Επιθεώρηση Εργασίας Ηρακλείου, το πρωί της Πέμπτης 12 Γενάρη.

Ο εργοδότης είχε κληθεί από το σωματείο σε τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να απολογηθεί για τη μη καταβολή δώρων και επιδομάτων που μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις επέβαλε στους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι τα παρέλαβαν. Ο εργοδότης αντί να απολογηθεί για το αντεργατικό του ρεσιτάλ, από το ξεκίνημα της διαδικασίας ήταν ερειστικός και έτοιμος για καυγά. Όταν είδε ότι οι συνδικαλιστές της Ένωσης και το σωματείο δεν κάνουν βήμα πίσω από τα δικαιώματα του εργαζόμενου, επιτέθηκε στη συναδέλφισσα μέσα στο γραφείο του επιθεωρητή, χτυπώντας τη στο πρόσωπο αρκετές φορές μέχρι να προλάβει να ακινητοποιηθεί από το προσωπικό της Επιθεώρησης Εργασίας και να οδηγηθεί στο Αυτόφωρο από την Αστυνομία.

Στο πλάι της βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή μέλη της Ένωσης, του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστές από διάφορα σωματεία.
Ας έχει στο νου του καλά ο κάθε εργοδότης που ξεζουμίζει κάθε μέρα τους εργαζόμενους του κλάδου, είτε με απληρωσιά είτε με μισθούς πείνας, με μαύρη εργασία κλπ., ότι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν πιάνουν απειλές και τρομοκρατία.Τα περιστατικά βίας σε εργαζομένους και συνδικαλιστές δεν πρέπει να φοβίσουν κανέναν. Το ταξικό εργατικό κίνημα θα σταθεί αλληλέγγυο σε κάθε εργαζόμενο που σηκώνει κεφάλι και διεκδικεί ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, τα δεδουλευμένα του, το μισθό του.

Να μη μείνει κανένας εργαζόμενος μόνος του μπροστά σε αυτήν την αντεργατική επίθεση που εντείνεται, να ενώσει τη δύναμή του με τους συναδέλφους του, να οργανωθεί και να παλέψει συλλογικά μέσα από το σωματείο του.
Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς να καταδικάσουν τέτοιου είδους περιστατικά. Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν την απάντησή τους, με τη μαζικοποίηση των σωματείων τους.