Αρνείται να ανταποκριθεί ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων στο κάλεσμα του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, για συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς του νομού την Κυριακή 15/1/17.

Ο Εμπορικός Σύλλογος αποφάσισε να μην συμμετάσχει στη συνάντηση, καθώς όπως υποστηρίζει η στάση του υπουργού έχει δείξει ότι ακολουθεί πολιτική που οδηγεί στον “θάνατο” του μικρού εμπόρου.

Δείτε την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλ. Χανίων:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού συλλόγου Χανίων σε πρόσφατη συνεδρίαση του στις 12/1/2017,  αποφάσισε ομόφωνα να μη συμμετέχει στον προσχηματικό διάλογο- συζήτηση που μας έχετε καλέσει.

Σας παραθέτουμε επιγραμματικά  τους λόγους που μας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Καταρχήν απαξιώσατε να απαντήσετε σε επιστολές του συλλόγου μας που αφορούσαν προτάσεις για την επιβίωση μας αλλά και προβλήματα του εμπορικού κόσμου των Χανίων.

Επίσης οι πολιτικές σας  που αφορούν :

α) Την μη κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας αλλά αντίθετα την παραπέρα προσπάθεια σας για απελευθέρωση (ανοίγματος)  όλων των Κυριακών. 

β)Η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου  Χανίων αλλά και των υπολοίπων ανά την Ελλάδα.

γ)Η συνέχεια ισχύς των χαρατσιών ,ΕΝΦΙΑ κ.α.

δ)Η άγρια φορολόγηση των μικρών έμπορων από το πρώτο ευρώ και η μη νομοθετική κατοχύρωση αφορολογήτου ορίου.

ε)Η εφαρμογή του νέου αντιασφαλιστικού νομού που πλήττει ένα μεγάλο μέρος των μικρών έμπορων διαλύοντας την έννοια της κοινωνικής ασφάλισης.

Η στάση σας αλλά και οι πολιτικές σας πράξεις δείχνουν ότι έχετε αποφασίσει την συνέχιση  της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων .Μια πολιτική που έχει  στόχο τον «θάνατο» και του μικρού εμπόρου αλλά και την άνευ ορών παράδοση της οικονομίας στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Για τους παραπάνω λόγους πιστεύουμε ότι η συμμετοχή μας στον διάλογο που μας καλείτε δεν θα προσφέρει τίποτα το ουσιαστικό για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικροί έμποροι και οι αυτοαπασχολούμενοι των Χανίων.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook