Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) του Δήμου Ιεράπετρας επισκέφτηκε ο Δήμαρχος, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο, κα. Χρύσα Χατζημαρκάκη και τον Διευθυντή του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, κ. Νίκο Κοϊνά, όπου και παραβρέθηκαν στην Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της δομής. 

Ευχόμενος μια καλή και εποικοδομητική χρονιά, ο κ. Καλαντζάκης συνεχάρη τους εργαζομένους του ΚΗΦΗ για τις προσπάθειες που καθημερινά καταβάλλουν, υποστηρίζοντας τις ανάγκες της Τρίτης Ηλικίας, ενώ συνομίλησε με τους φιλοξενούμενους της δομής στους οποίους και ευχήθηκε το 2017 να είναι μια χρονιά  πρώτα απ’ όλα με υγεία.

Ο σημαντικός ρόλος του κοινωνικού αυτού θεσμού και οι δυνατότητες που προσφέρει σε ευπαθείς ομάδες, ανέφερε ο κ. Καλαντζάκης, δίνουν τη δυνατότητα σε αρκετά ηλικιωμένα άτομα της περιοχής  να απολαμβάνουν δωρεάν κοινωνικοϋποστηρικτικές υπηρεσίες ολοκληρωμένης φροντίδας και εξυπηρέτησης με προτεραιότητα την εξασφάλιση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης, πράγμα που επιτυγχάνουμε και στον Δήμο Ιεράπετρας μέσα από τη λειτουργία του ΚΗΦΗ.

Πρόθεσή μας είναι να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τη δομή ανέφερε ο Δήμαρχος, εκφράζοντας τη διάθεση του για κάλυψη των όποιων αναγκών της. 

Αξιοσημείωτο είναι  όσον αφορά τη λειτουργία της δομής  το ότι μετά την πρόταση που υπεβλήθη το προηγούμενο διάστημα από το ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α  του Δήμου Ιεράπετρας εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση της λειτουργίας της στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη»  Άξονας 5 «Προώθηση της Κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας» που συγχρηματοδοτείται από το  Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, δίνοντας όπως τόνισε ο κ. Καλαντζάκης τη δυνατότητα σε άτομα ευπαθών ομάδων της Τρίτης να απολαμβάνουν δωρεάν σε καθημερινή βάση τις παρεχόμενες υπηρεσίες. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook