Συνάντηση με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων των Χανίων είχε σήμερα στα Χανιά ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Θέμα της συνάντησης που έγινε που έγινε στο ξενοδοχείο Σαμαριά, παρουσία και εκπροσώπων άλλων φορέων ήταν: “Σταθεροποίηση και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας: Επενδύσεις, Ενεργειακή Στρατηγική και Επιχειρηματικότητα”.

Ο κ.Σταθάκης εξέφρασε την άποψη πως η κυβέρνηση οδήγησε την οικονομία σε σταθεροποίηση και πως με το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης ανοίγει η προοπτική έτσι ώστε το 2017 να πρυτανεύσιε η ιδέα της ισχυρής ανάκαμψης της οικονομίας.

 

Σε ότι αφορά στην αύξηση έμμεσων φόρων ανέφερε πως η κυβέρνηση επέλεξε την επιλεκτική αύξηση κάποιων έμμεσωνφόρων για να αποφύγει την αύξηση έμμεσων φόρων σε βασικά αγαθά όπως το νερό και το ηλεκτιρκό ρεύμα.

 

Για το θέμα της ενδεχόμενης μείωσης του αφορολόγητου ορίου προκειμένου να κλείσει η 2η αξιολόγηση ο κ.Σταθάκης είπε πως το αφορολόγητο παραμένει ως “κόκκινη γραμμή” στις διαπραγματεύσεις. Όπως ανέφερε “εμείς κλείσαμε το πρόγραμμα μέχρι το 2018 με άθικτο το αφορολόγητο και αυτή την κόκκινη γραμμή την κρατάμε και στις συζητήσεις για το μεσοπρόθεσμο, ενώ επεσήμανε πως το ΔΝΤ πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του για το τι θα κάνει.

 

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για θέματα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, και ειδικά για τους δασικούς χάρτες ανέφερε πως η ανάρτησή τους ξεκίνησε και θα συνεχιστεί καθώς είναι απαραίτητη προυπόθεση για την ολοκλήρωση των κτηματολογίων.

Τέλος για το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με τα όρια πολλών οικισμών στο Ρέθυμνο, ο κ.Σταθάκης είπε ότι στην επικείμενη συνάντηση που θα έχει με τον Δήμαρχο Ρεθύμνου κ.Μαρινάκη, θα τεθεί η νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει το Υπουργείο για τα αυθαίρετα κτίσματα και η οποία αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή τέλος Φεβρουαρίου – αρχές Μαρτίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook