Σας αποκαλύπτουμε τις πρώτες φωτογραφίες του Mazda CΧ-5 παραγωγής. Το μικρό αδελφάκι του CX-7 θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο, στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, ενώ μέσα στον Χειμώνα αναμένεται να το δούμε στους δρόμους.

Όπως γράφει το car+speed, το CX-5 θα είναι το πρώτο μοντέλο της Mazda με την σχεδιαστική φιλοσοφία «KODO-Soul of Motion» η οποία παρουσιάστηκε αρχικά στα πρωτότυπα Mazda SHINARI και Mazda MINAGI. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει πως το CX-5, διαθέτει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της Mazda (κυρίως στην εμπρόσθια μάσκα) την οποία θα ακολουθήσουν και τα επερχόμενα μοντέλα των Ιαπώνων..

Απο εκεί και πέρα η Mazda με το νέο, μικρό SUV της παρουσιάζει τη νέα γενιά κινητήρων, τεχνολογίας Skyactive, που διαθέτουν μέγιστη ισχύ και παράλληλα τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση.

Κάτω από το καπό λοιπόν θα βρίσκεται ο 2λιτρος βενζινοκινητήρας, απόδοσης περίπου 150 PS (δεν έχει ανακοινωθεί η ακριβής απόδοση) αλλά και ο πετρελαίου των 2,2lt απόδοσης περίπου 170PS, ο οποίος χάρη στην τεχνολογία Skyactive θα εκπέμπει κάτω από τα 120g/km!

Για περισσότερα μείνετε συντονισμένοι!