Η εξυγίανση και η ανάπλαση του ευρύτερου χώρου της συνοικίας του Πύργου στον οικισμό Περιβολίων της Δ.Ε. Θερίσου είναι ο βασικός άξονας της μελέτης, που παρουσιάστηκε στον πλαίσιο ειδικής σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Χανίων «κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, στην οποία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γεώργιος Ξανθουδάκης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για τις Δημοτικές Ενότητες, Νεκτάριος Αλεξανδράκης, και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, επισημάνθηκε ότι οι παρεμβάσεις θα επεκταθούν στο εσωτερικό και τις παρυφές της συνοικίας, επιτυγχάνοντας έτσι μια συνολική αναβάθμιση. 

Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης ακολούθησε αυτοψία από τον Δήμαρχο Χανίων και τους Αντιδημάρχους στην πλατεία του Πύργου, προκειμένου να επισημανθούν επιτόπου οι προτεινόμενες παρεμβάσεις.

«Η  υπο μελέτη περιοχή βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του οικισμού των Περιβολίων και η ιδιαιτερότητά της συνίσταται στη συνεχή παρουσία της ανθρώπινης δραστηριότητας για πάνω από δύο αιώνες, η οποία και είναι αποτυπωμένη στο σημείο. Στόχος μας είναι να αναπλάσουμε τον ευρύτερο χώρο της συνοικίας, δημιουργώντας έναν νέο χώρο συνάθροισης για όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής, ο οποίος θα είναι πιο φιλόξενος και ασφαλής», τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Βάμβουκας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον σχεδιασμό διαμορφώσεις προτείνονται στα δύο κεντρικά πλατώματα, με σαφή και οριοθετημένο χώρο για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων του υφιστάμενου καφενείου/ταβέρνας και μικρό χώρο στάσης. Η πέργκολα με την κληματαριά διατηρείται με μικρές επεμβάσεις, ενώ αναπτύσσεται ασφαλής και ευχάριστος δημόσιος χώρος. Προβλέπονται επικουρικές χρήσεις (σταθμεύσεις Ι.Χ. και ΑμΕΑ, στάθμευση ποδηλάτων, κοινόχρηστοι κάδοι απορριμμάτων), ενώ στο βόρειο τμήμα προβλέπονται οι χώροι συγκέντρωσης, που μπορούν να ενοποιηθούν σε ένα ενιαίο πλάτωμα για πιθανές εκδηλώσεις.

Στο μικρό πλάτωμα όπου διέρχεται μόνο μία οδός, το ύψος είναι στα 5εκ. ψηλότερα από το επίπεδο του δρόμου και στόχο έχει να ανακόψει την ταχύτητα των οχημάτων, ενώ η δημιουργία ενός άνετου χώρου στάσης εντείνει την αίσθηση της συνύπαρξης.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook