Χαιρετισμό στους Έλληνες της περιοχής ευθύνης του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ απευθύνει με επιστολή του ο νέος Γενικός Πρόξενος κ. Νικόλαος Πλεξίδας με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων του καθηκόντων ως Γενικού Προξένου της Ελλάδος στο Ντίσελντορφ, αναφέρει το provoles.de.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Πλεξίδας αναφέρει ότι νοιώθει υπερήφανος που καλείται να υπηρετήσει «ένα ιστορικό και εκλεκτό κομμάτι της ελληνικής ομογένειας στη χώρα αυτή, μία δύναμη Ελλήνων που ξεπερνάει τους 100.000 πολίτες». Παράλληλα τονίζει ότι, λόγω της «αδήριτης ανάγκης να μειωθούν δραστικά οι κρατικές δαπάνες» έγινε πρόσφατα η υπαγωγή του Γενικού Προξενείου Κολωνίας και μέρος του Γενικού Προξενείου Ανοβέρου στο Γενικό Προξενείο Ντίσελντορφ γεγονός που για τον ίδιο, όπως τονίζει στην επιστολή του, «αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση».

Ο νέος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ αναφέρει ακόμα ότι στα πλαίσια μίας προσπάθειας ποιοτικής αναβάθμισης του Γεν. Προξενείου και με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των Ελλήνων της διευρυμένης πλέον περιοχής ευθύνης του Γεν. Προξενείου Ντίσελντορφ, εξήγγειλε ήδη κάποια πρώτα μέτρα όπως την επιμήκυνση εξυπηρέτησης του κοινού κατά μία ώρα τις καθημερινές ημέρες από την 1 Σεπτεμβρίου 2011 (μέχρι τις 14.00 αντί της 13.00 που ισχύει σήμερα) αλλά και τη θεσμοθέτηση διακεκομμένου ωραρίου την Τρίτη (από 09.00 έως 13.00 και από 15.00 έως 18.00) αντί του συνεχούς 09.00-17.00 που ισχύει σήμερα.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο νέος Γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ κ. Νικόλαος Πλεξίδας αναφέρει:
«Όλοι μαζί και ο καθένας μας χωριστά, θα δημιουργήσουμε τον νέο Γεν. Προξενείο που σήμερα γεννιέται, για το οποίο σύντομα θα είμαστε υπερήφανοι για το έργο που επιτελεί. Ας ξεδιπλώσουμε όλες τις αρετές μας- παραμερίζοντας τα ελαττώματά μας – και ας βάλουμε ένα λιθαράκι ο καθένας από τη πλευρά του στο κοινό αυτό στόχο.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι οι συνεργάτες μου κι εγώ θα εργασθούμε με κάθε σεβασμό στο άτομό σας και στην προσωπική σας πορεία στη χώρα αυτή προκειμένου να σας εξυπηρετήσουμε καλύτερα και να χτίσουμε μία σχέση απόλυτης εμπιστοσύνης ανάμεσά μας, βάζοντας σταθερά θεμέλια για κάθε καταξίωση για σας και τα παιδιά σας. Ιδιαίτερα για τα παιδιά, τα νέα Ελληνόπουλα της προξενικής περιφέρειας, η φροντίδα για την εκπαίδευση και προκοπή τους αποτελεί άμεση προτεραιότητά μας».

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του νέου Γεν. Προξένου:

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΕΝ. ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΝΤΥΣΣΕΛΝΤΟΡΦ Κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ Π. ΠΛΕΞΙΔΑ

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,
Με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων μου καθηκόντων ως Γενικού Προξένου της Ελλάδος στο Ντύσσελντορφ με αρμοδιότητα σ΄ ολόκληρο το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, θα ήθελα να σας απευθύνω έναν
εγκάρδιο πατριωτικό χαιρετισμό.

Νιώθω υπερήφανος που καλούμαι να υπηρετήσω ένα ιστορικό και εκλεκτό κομμάτι της ελληνικής ομογένειας στη χώρα αυτή, μία δύναμη Ελλήνων που ξεπερνάει τους 100.000 πολίτες, από τις πολυπληθέστερες στον κόσμο
πληθυσμιακές συγκεντρώσεις συμπατριωτών μας σε μία Προξενική αρχή.

Η πρόσφατη υπαγωγή του Γενικού Προξενείου Κολωνίας και μέρος του Γεν. Προξενείου Αννοβέρου στο Γεν. Προξενείο Ντύσσελντορφ που κατέστη τελικά αναπόφευκτη λόγω της αδήριτης ανάγκης να μειωθούν δραστικά οι
κρατικές δαπάνες, αποτελεί για μένα ιδιαίτερη πρόκληση.

Καλούμεθα όχι μόνον να ‘‘παντρέψουμε’’ τα τρία Γενικά Προξενεία, αλλά να καταστήσουμε σύντομα το νέο Γεν. Προξενείο Ντύσσελντορφ πιο σύγχρονο, πιο λειτουργικό και πιο φιλικό στον πολίτη. δύσκολο εγχείρημα – τουλάχιστον κατά το πρώτο διάστημα προσαρμογής στο νέο σχήμα – για το οποίο θα χρειαστούμε της δική σας συνδρομή και κατανόηση για να το επιτύχουμε.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας ποιοτικής αναβάθμισης του Γεν. Προξενείου εξήγγειλα ήδη κάποια πρώτα μέτρα π.χ. την από 01.09.2011 επιμήκυνση εξυπηρέτησης του κοινού κατά μία ώρα τις καθημερινές ημέρες

(μέχρι τις 14.00 αντί της 13.00 που ισχύει σήμερα) και την θεσμοθέτηση διακεκομμένου ωραρίου την Τρίτη ( από 09.00 έως 13.00 και 15.00 έως 18.00) αντί του συνεχούς 09.00-17.00 που ισχύει σήμερα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι έρχονται από μακριά. Παράλληλα, προγραμματίζω μία σειρά καινοτόμων αλλαγών στην λειτουργία του Γενικού Προξενείου που σύντομα θα γίνουν αντιληπτές και θα αλλάξουν προς το καλύτερο τον τρόπο εξυπηρέτησής σας.

Ακόμη, ζήτησα και έλαβα τη διαβεβαίωση όλων των συνεργατών μου ότι θα υπερβάλουν εαυτόν προκειμένου να βελτιωθεί η απόδοση και η ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών, ιδιαίτερα τις μέρες αυτές που οι ομογενείς μας έχουν ανάγκη από επιπλέον φροντίδα. Ζητώ όμως και την δική σας καλοπροαίρετη και δίκαιη στάση απέναντι στο έργο που επιτελούμε και στη κάθε προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε μία καλύτερη Αρχή στην υπηρεσία του ΄Ελληνα ομογενή.

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες
Όλοι μαζί και ο καθένας μας χωριστά, θα δημιουργήσουμε τον νέο Γεν. Προξενείο που σήμερα γεννιέται, για το οποίο σύντομα θα είμαστε υπερήφανοι για το έργο που επιτελεί. Ας ξεδιπλώσουμε όλες τις αρετές μας-
παραμερίζοντας τα ελαττώματά μας – και ας βάλουμε ένα λιθαράκι ο καθένας από τη πλευρά του στο κοινό αυτό στόχο.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι οι συνεργάτες μου κι εγώ θα εργασθούμε με κάθε σεβασμό στο άτομό σας και στην προσωπική σας πορεία στη χώρα αυτή προκειμένου να σας εξυπηρετήσουμε καλύτερα και να χτίσουμε μία σχέση απόλυτης εμπιστοσύνης ανάμεσά μας, βάζοντας σταθερά θεμέλια για κάθε καταξίωση για σας και τα παιδιά σας. Ιδιαίτερα για τα παιδιά, τα νέα Ελληνόπουλα της προξενικής περιφέρειας, η φροντίδα για την εκπαίδευση και προκοπή τους αποτελεί άμεση προτεραιότητά μας.

Με τις καλύτερες ευχές μου για υγεία και επιτυχίες, διατελώ στη διάθεσή σας.
Ντύσσελντορφ, 29 Ιουλίου 2011
Νικόλαος Π. Πλεξίδας
Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Ντύσσελντορφ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook