Συγκλονιστικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας, λίγες ώρες μετά την εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας του 39χρονου Ιάκωβου Εμμανουήλ, το πτώμα του οποίου βρέθηκε στον επαρχιακό δρόμο μεταξύ Αγ Πελαγίας κ Αχλάδας.  

Οι  εξελίξεις είναι ραγδαίες  και τα ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν τώρα οι αρχές.. αρκετά!

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην σύλληψη τεσσάρων  ατόμων, μεταξύ των οποίων και ο συνέταιρος του θύματος, ο οποίος όπως αποκαλύπτει ο αδερφός του 39χρονου επιχειρηματία, λίγες ώρες μετά το έγκλημα επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του, εκφράζοντας του την ανησυχία του για την εξαφάνιση του φίλου του.

Μάλιστα, ο συνέταιρος του 39χρονου, που κατηγορείται για την στυγερή δολοφονία, στο τηλέφωνο είπε ότι «ο Ιάκωβος την έχει άσχημα» . Ο αδερφός του θύματος ανησύχησε κ έστειλε τους γονείς του στην Κρήτη, προκειμένου να ψάξουν για τον γιο τους.

Όπως επισημαίνει ο αδερφός του 39χρονου επιχειρηματία, ο Ιάκωβος είχε δώσει 13.000 ευρώ στον αδερφικό του φίλο, με τον οποίο ξεκίνησαν μαζί επιχείρηση, με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που είχε έδρα το Ηράκλειο. Τα Χριστούγεννα ο άτυχος άντρας ήρθε στην Κρήτη και ζήτησε εξηγήσεις από τον συνέταιρό του, καθώς, σύμφωνα πάντα με τον Φάνη Εμμανουήλ, ενώ του είχε δώσει χρήματα δεν είχε ακόμα παραγγείλει τα μηχανήματα της επιχείρησης τους..

Αν και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, όπου οι δράστες πέταξαν το πτώμα του άτυχου πατέρα 2 παιδιών, κατέστρεψαν στοιχεία που θα βοηθούσαν την ΕΛΑΣ να φτάσουν στα ίχνη των δολοφόνων του Ιάκωβου Εμμανουήλ, οι έμπειροι αξιωματικοί της Υποδ/νσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προχώρησαν σε συλλήψεις σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το απόγευμα της Δευτέρας, οι τέσσερεις κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώπιον των εισαγγελικών αρχών του Ηρακλείου. Εις  βάρος του 34χρονου συνεταίρου, της φίλης του, αλλά κ του 25χρονου που παραδόθηκε στους αστυνομικούς των Χανίων, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από κοινού και ψευδορκία, ενώ στην φίλη του 25χρονος ασκήθηκαν διώξεις περί ναρκωτικών ουσιών.

Πρόκειται για μία δύσκολη υπόθεση, με πολλά κενά ενώ  ο συνέταιρος του θύματος ρίχνει όλες τις κατηγορίες στον 25χρονο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες είπε:

 «Εκείνο το βράδυ πήγαινα με την φίλη μου στο εξοχικό της στην Ρογδιά, όταν μου τηλεφώνησε ο 25χρονος, ο οποίος μου είπε ότι έπρεπε να συναντηθούμε. Η σύντροφος μου με πήγε στο σημείο όπου με περίμενε εκείνος. Οδηγούσε το αυτοκίνητο του Ιάκωβου. Μου είπε να μπω μέσα κ με πήγε στο σπίτι του ιάκωβου. Άνοιξε το πορτ παγκαζ. Ήταν μέσα ο συνέταιρος μου. Μετά μπήκαμε κ πάλι στο αυτοκίνητο, ενώ είπα στην φίλη μου να μας ακολουθήσει. Πήγαμε στον δρόμο από Αγ.Πελαγία προς Αχλάδα κ ξεφορτωθήκαμε το πτώμα. Μετά μπήκαμε στο αυτοκίνητο της φίλης μου κ φύγαμε¨

Η σύντροφος του 34χρονου στην απολογία της, σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρίστηκε ότι την ώρα που οι δύο άντρες μπήκαν στο αυτοκίνητό της προκειμένου να τους μεταφέρει στα σπίτια τους συζητούσαν για τον φόνο, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να καταλάβει ποιος σκότωσε τον Ιάκωβο Εμμανουήλ. 

Ο τρίτος των συλληφθέντων επεσήμανε ότι μάλωσε με το θύμα για ασήμαντη διαφορά, δίχως να μπορέσει να συνειδητοποιήσει πως συνέβη το μοιραίο.

Την ίδια ώρα, οι ιατροδικαστές θα πρέπει να απαντήσουν στο σημαντικό ερώτημα, αν ο 39χρονος επιχειρηματίας μεταφέρθηκε ζωντανός στο σημείο, όπου εντοπίστηκε το πτώμα του ή αν είχε προηγηθεί η στυγερή δολοφονία

Το θύμα με τον 34χρονο φερόμενο ως δράστη, πριν λίγους μήνες είχαν ανοίξει γραφείο με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στην οδό Μητσοτάκη στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με τον αδερφό του Ιάκωβου Εμμανουήλ, ο φερόμενος ως δράστης ενώ είχε λάβει τα χρήματα δεν είχε παραγγείλει τα μηχανήματα ώστε να ξεκινήσουν κ οι πωλήσεις. Έτσι ξεκίνησε κ η γκρίνια μεταξύ των δύο φίλων. Ωστόσο, δεν είχαν δώσει δικαιώματα για σχόλια στην γειτονιά

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook