Ένα τριήμερο εκδηλώσεων για μικρούς, νέους, αλλά και μεγαλύτερες ηλικίες πραγματοποιείται από την ερχόμενη Παρασκευή 5 έως και την Κυριακή 7 Αυγούστου, στο πλαίσιο της Γιορτής Νερού στο Ζαρό.

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν την Παρασκευή το βράδυ στις 10.00 στη λίμνη του Ζαρού, όπου πραγματοποιείται ένα μεγάλο Lake Party από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζαρού, με φόντο το φυσικό περιβάλλον.

Το μεγάλο πάρτυ απευθύνεται στη νεολαία, αλλά και σε όλους εκείνους που έχουν ευχάριστη διάθεση. Ήχοι απ’ όλες τις νέες επιτυχίες, χορός, αλλά και πολλές εκπλήξεις, δίνουν το έναυσμα για μια γιορτή γεμάτη χαρά και διασκέδαση.

Λαϊκή βραδιά πραγματοποιείται το Σάββατο 8 Αυγούστου στις 10.00 στο γήπεδο του Ζαρού, από τον Αθλητικό Όμιλο Ζαρού. Διασκέδαση, λαϊκή μουσική από το συγκρότημα του Κώστα Κρητικού, κι οπωσδήποτε χορός, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό με θέα το χωριό του Ζαρού, που έχει ενταχθεί στο δίκτυο «Τα ομορφότερα χωριά της Κρήτης».

Διπλές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Γιορτής Νερού στις 8 Αυγούστου, σε μια μοναδική «Κυριακή στο Ζαρό». Το πρωί της Κυριακής είναι αφιερωμένο στα παιδιά, αλλά και τους γονείς, που μπορούν να περάσουν μια πολύ όμορφη ημέρα με φόντο τη Λίμνη, το Φαράγγι ή τον ελαιώνα του Ζαρού. Παιδαγωγικό παιχνίδι θεατρικής έκφρασης και κινησιολογίας πραγματοποιείται στις 12.00 το μεσημέρι της Κυριακής 8 Αυγούστου στη λίμνη του Ζαρού, από το Μοναδικό Φυσικό Μεταλλικό Νερό της Κρήτης Zaro’s.

Η δρ. Θεατρολογίας και Σκηνοθέτης Κλειώ Φανουράκη, μαζί με παιδαγωγούς και μέλη της ομάδας Caritmo παρουσιάζουν ένα μοναδικό δημιουργικό παραμύθι με θέμα το νερό και φόντο τη λίμνη. Τα παιδιά συγκεντρώνονται στη λίμνη του Ζαρού στις 12.00 το μεσημέρι, συμμετέχουν στο παραμύθι, παίζουν, χορεύουν και δημιουργούν, σε μια εκδήλωση την οποία χορηγεί δωρεάν σε όλα τα παιδιά, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Zaro’s.

Οι γονείς τους αντίστοιχα απολαμβάνουν το φυσικό περιβάλλον, αλλά και ζουν ξανά από κοντά την παράδοση και την κρητική φιλοξενία σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Οι εκδηλώσεις για τη Γιορτή Νερού, ολοκληρώνονται το βράδυ της Κυριακής με την παρουσίαση της Θεατρικής σπαρταριστής κωμωδίας «Οι Γερμανοί ξανάρχονται». Η παράσταση ανεβαίνει στο ειδυλλιακό ανοιχτό Πέτρινο Θέατρο του Ζαρού στις 9.00 το βράδυ, ενώ υπόσχεται πολύ γέλιο και ανεπανάληπτες ερμηνείες. Την παράσταση ανεβάζει το Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού, που έχει θέσει τις βάσεις για πολιτισμική ανάπτυξη του τόπου, αλλά και κάθε χρόνο πραγματοποιεί ιδιαίτερα επιτυχημένες περιοδείες.

Όλες οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του δήμου Φαιστού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook