Σε κινητοποίηση συμμετέχει ο Σύλλογος Δασκάλων Νομού Χανίων ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ορκομωσία Τραμπ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος:

“Την Παρασκευή 20 Γενάρη ορκίζεται πρόεδρος των ΗΠΑ ο ανοιχτά ρατσιστής δημαγωγός, σεξιστής, αρνητής της κλιματικής αλλαγής, αγαπημένο παιδί των εθνικοσοσιαλιστών σε όλο τον κόσμο Ντόναλντ Τράμπ. Κατά την προεκλογική του εκστρατεία δεν δίστασε να μιλήσει για εκτελέσεις μουσουλμάνων με σφαίρες βουτηγμένες σε αίμα γουρουνιού, την ίδια στιγμή που αναφερόταν σε “μελέτες” από think tanks του λευκού εθνικισμού. Μαύροι διαδηλωτές διώχνονταν βίαια από τις συγκεντρώσεις του, δεν αρνήθηκε την υποστήριξη της Κου Κλουξ Κλαν και αναπαρήγαγε δημοσιεύματα από νεοναζιστικούς λογαριασμούς του Τουίτερ.

Είναι εχθρός της εργατικής τάξης. Κύρια οικονομική δέσμευση του είναι μια τεράστια φοροαπαλλαγή για τους πλουσιότερους ανθρώπους της κοινωνίας και για τις επιχειρήσεις. Η στοχοποίηση των Μουσουλμάνων και των Μεξικάνων μεταναστών επιχειρεί να δημιουργήσει αποδιοπομπαίους τράγους και κλίμα έξαρσης του ρατσισμού σε μια κοινωνία όπως αυτή των ΗΠΑ όπου 40 εκατομμύρια ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ το πλουσιότερο 0,1% του πληθυσμού έχει εισόδημα 200 φορές μεγαλύτερο από αυτό της μέσης αμερικάνικης οικογένειας. 

Η αντίσταση απέναντί του επείγει! Γι’ αυτό στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλους εκείνους που τη μέρα τη ορκωμοσίας του σε όλη την Αμερική αλλά και σε πολλές πόλεις της Ευρώπης θα διαδηλώνουν ενάντια του.

Όμως δεν πρόκειται μόνο για την Αμερική. Η εξέλιξη αυτή δίνει ώθηση στις πολιτικές της λιτότητας, του ρατσισμού και του πολέμου σε όλη την Ευρώπη. Θα σημάνει όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και επεμβάσεων σε όλη την περιοχή της Μ. Ανατολής, ένταση των πολιτικών της Ευρώπης φρούριο, χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων αλλά και των προσφύγων, σκλήρυνση των πολιτικών της Ευρώπης φρούριο. Δεν ξεχνούμε ότι εκτός από το φράχτη στο Μεξικό που θέλει να υψώσει ο Τράμπ, υπάρχει και ο φράχτης στον Έβρο. Δεν ξεχνάμε ότι οι συμφωνίες της ΕΕ με την Τουρκία έχουν ήδη μετατρέψει το Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο σε υγρούς τάφους για χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Δεν ξεχνάμε τη ναζιστική  εγκληματική  οργάνωση της Χρυσής Αυγής που τώρα επιτίθεται σε εκπαιδευτικούς για να επιβάλλει τον έλεγχο της στα σχολεία όπως έγινε στο Πέραμα. 

Για όλους αυτούς λόγους στηρίζουμε την συγκέντρωση που οργανώνουν φορείς της πόλης και καλούμε τα μέλη μας , το Σάββατο 21/1 στις 12μ. στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook