Μεγάλες ποσότητες χιονιού παραμένουν στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει τον κεντρικό οδικό άξονα των Σφακίων με τα χωριά Ασφένδου και Καλλικράτης με αποτέλεσμα ο δρόμος να είναι κλειστός για τα οχήματα.

Όμως δεν υπάρχουν κάποιες προειδοποιητικές πινακίδες και εάν κάποιος επιχειρήσει να πάει προς Ασφένδου και Καλλικράτη από τον δρόμο που ξεκινά μεταξύ των χωριών Ασκύφου και Ίμπρου, μετά από λίγα χιλιόμετρα θα βρεθεί μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη και θα αναγκαστεί να γυρίσει πίσω.

Αυτό συνέβη σε οδηγό ο οποίος επιστρέφοντας πίσω στην διασταύρωση πήρε την πρωτοβουλία και τοποθέτησε κάποιες πέτρες στο οδόστρωμα, έτσι ώστε να γίνει αντιληπτό πως ο δρόμος είναι κλειστός.

Όπως είπε στο Flashnews.gr ο Δήμαρχος Σφακίων κ. Γιάννης Ζερβός, ο συγκεκριμένος δρόμος παραμένει κλειστός  γιατί σε κάποια ορεινά του σημεία η συγκέντρωση του χιονιού είναι τόσο μεγάλη που είναι σχεδόν αδύνατος ο εκχιονισμός, παρα μόνο εάν περάσουν αρκετές ημέρες και «καθίσει» το χιόνι.

Για τον λόγο αυτόν, σύμφωνα με τον κ.Ζερβό, ο σχεδιασμός που γίνεται σε συνεργασία με την περιφέρεια, προβλέπει τον άμεσο εκχιονισμό του δρόμου  προς Καλλικράτη και Ασφένδου από την πλευρά της Αση Γωνιάς και των Μυριοκέφαλων.

Έτσι όσοι επιθυμούν να μεταβούν στα χωριά του Καλλικράτη και Ασφένδου πρέπει να γνωρίζουν πως  – προς το παρόν – η οδική πρόσβαση είναι δυνατή μόνο από Αση Γωνιά ,  Μυριοκέφαλα και απο το Καψοδάσος.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook