Αυξήσεις στις αφίξεις με το σταγονόμετρο καταγράφει η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας του αεροδρομίου Χανίων για το μήνα Ιούλιο. Καλύτερη πάντως χαρακτηρίζεται η εικόνα στο Ηράκλειο, καθώς τα νούμερα των αυξήσεων είναι αρκετά μεγαλύτερα.

Συγκεκριμένα,  και σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΠΑ για τα Χανιά σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, η αύξηση για τον προηγούμενο μήνα είναι της τάξεως του 9, 63%. Πρόκειται για μια αύξηση που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των ξενοδόχων των Χανίων, καθώς σε άλλες γειτονικές περιοχές είναι σχεδόν διπλάσια!

Ειδικότερα, επί συνόλου 150.712 ξένων επισκεπτών οι οποίοι ήρθαν στα Χανιά, οι 106.000 είναι από τη Σκανδιναβική αγορά.

Σχολιάζοντας το γεγονός ο κ. Νίκος Κόρακας μέλος ξενοδοχειακού επιμελητηρίου Ελλάδος ,  επισημαίνει ότι θετικό χαρακτηρίζεται το γεγονός πως  για τα Χανιά ανοίγουν νέες αγορές όπως της Γαλλίας, της Ιταλίας , της Ουκρανίας , της Ρωσίας του Ισραήλ, και για πρώτη φορά έρχονται και κάποιες πτήσεις από Αρμενία.

Επίσης ο κ. Κόρακας σημειώνει πως αυτές οι νέες αγορές θα πρέπει να προσεγγισθούν με προσοχή για τα επόμενα χρόνια, καθώς είναι καλές αγορές ενώ θα μπορέσουν να μας βοηθήσουν σε ιδιαίτερα άσχημες περιόδους, με δεδομένο ότι η εξάρτηση μόνο από συγκεκριμένες αγορές ίσως αποδειχθεί στο μέλλον επιζήμια.

Προβληματισμό πάντως προκαλεί στους επαγγελματίες του τουρισμού στα Χανιά το γεγονός πως  σε σύγκριση με άλλους γειτονικούς προορισμούς η αύξηση που καταγράφεται στα Χανιά είναι πολύ μικρότερη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Ηράκλειο, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας η αύξηση των αφίξεων κατά το μήνα Ιούλιο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, φθάνει το 13, 47%.

Σημειώνεται όμως και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος των ξενοδόχων κ. Ανδρέας Μεταξάς, ο προηγούμενος μήνας ξεκίνησε καταγράφοντας αύξηση κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο της τάξεως του 18, 4% για να κλείσει τελικά στο παραπάνω νούμερο.

Οι ξενοδόχοι του Ηρακλείου αποδίδουν αυτή την κατακόρυφη πτώση του δεύτερου δεκαπενθημέρου στις αφίξεις, στις; κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί.

Σε ότι αφορά τις αφίξεις Ελλήνων επισκεπτών τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά.

Ο κ. Κόρακας σημειώνει ότι ο εσωτερικός τουρισμός είναι ανύπαρκτος, ενώ όσοι Έλληνες καταφέρουν να πάνε διακοπές και να επισκεφθούν την Κρήτη, η διαμονή τους γίνεται σε φιλικά ή συγγενικά σπίτια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook