Στην Ισλανδία η λέξη εγκληματικότητα είναι σχεδόν άγνωστη. Τόσο άγνωστη που οι αστυνομικοί περιπολούν άοπλοι. Μέχρι που η υπόθεση της εξαφάνισης μιας 20χρονης προκάλεσε σοκ, αλλά και πρωτοφανή κινητοποίηση για τον εντοπισμό της.

Η Μπίρνα Μπριάνσντότιρ βρέθηκε νεκρή στο Χαφναρφγιόρντουρ, λίγα χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Ρέικιαβικ. 

Είχε εξαφανιστεί στις 14 Ιανουαρίου και για τον εντοπισμό της κινητοποιήθηκαν 725 εθελοντές. Ήταν η μεγαλύτερη κινητοποίηση αυτού του είδους στην ιστορία της χώρας. 

Τελευταία φορά εθεάθη σε μπαρ της πρωτεύουσας. Η κοπέλα φάνηκε και στις κάμερες κλειστού κυκλώματος να φεύγει από συγκεκριμένο μπαρ μόνη. 

Για την υπόθεση κρατούνται ως ύποπτοι δύο νεαροί ναυτικοί από την Γροιλανδία. Το πλοίο τους είχε δέσει στο λιμάνι της συγκεκριμένης πόλης και σήκωσε άγκυρα λίγο μετά την εξαφάνιση της κοπέλας.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Guardian, η ομάδα ελίτ της ισλανδικής αστυνομίας πέταξε με ελικόπτερο για να γυρίσει το πλοίο πίσω στο λιμάνι και να ανακρίνει τους δύο νεαρούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, η Ισλανδία έχει μέσο όρο 1,8 δολοφονίες το έτος (από το 2001). Στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν να κάνουν με υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ή πρόσωπα με διαταραγμένη ψυχική υγεία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook