Με κάθε επισημότητα και παρουσία της Δημοτικής Αρχής Κισσάμου, τοπικών φορέων, εκπαιδευτικών και πλήθους παιδιών και των γονέων τους, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κισσάμου, η εκδήλωση απονομής της "Πράσινης Σημαίας" στο 4ο Νηπιαγωγείο Κισσάμου, από το Διεθνές Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Οικολογικών Σχολείων "Eco School". Μάλιστα, πρόκειται για το πρώτο σχολείο του Δήμου Κισσάμου που βραβεύεται κατά αυτόν τον τρόπο και μόλις το τρίτο, σε ολόκληρο τον Νομό Χανίων. 

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμούς και επαίνεσαν την προσπάθεια του 4ου Νηπιαγωγείου Κισσάμου, ο Δήμαρχος Κισσάμου Θεόδωρος Σταθάκης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κκ.Αμφιλόχιος και η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής, Πόπη Κασσωτάκη. Στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν, κυρίως από τους μαθητές του 4ου Νηπιαγωγείου και των γονιών τους, ώστε να βραβευτεί με την "Πράσινη Σημαία" αναφέρθηκε επίσης, η Διευθύντρια του Σχολείου, Άννα Στεφανουδάκη.

Στην εκδήλωση έγινε η προβολή των δράσεων του 4ου Νηπιαγωγείου Κισσάμου (ανάμεσα σε αυτές η προσομοίωση Μινωικής ανασκαφής, η ανταλλακτική βιβλιοθήκη, το Εικονικό τηλέφωνο κτλ) και στη συνέχεια ακολούθησε "Δρώμενο" από τους μαθητές του Σχολείου οι οποίοι και πήραν το θερμό χειροκρότημα από τον κόσμο που κατέκλυσε την αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Κισσάμου. Αμέσως μετά, και αφού ακούστηκε το μήνυμα των Οικολογικών Σχολείων, έγινε η παρουσίαση της "Πράσινης Σημαίας" και η απονομή των βραβείων στους μαθητές. Η εκδήλωση έκλεισε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του 4ου Νηπιαγωγείου, όπου μάλιστα ένας τυχερός μαθητής κέρδισε το φλουρί το οποίο ισοδυναμούσε με δώρο έκπληξη!

Ο Δήμαρχος Κισσάμου Θεόδωρος Σταθάκης, στην ομιλία του τόνισε ότι "ο Δήμος Κισσάμου είναι πάντοτε αρωγός σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και ιδιαιτέρος ευαίσθητος σε θέματα Παιδείας. Η σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας αποτελεί για εμάς υποχρέωση, αφού τα παιδιά "χτίζουν" συμπεριφορές και χαρακτήρες από αυτή την ηλικία. Συγχαρητήρια στο 4ο Νηπιαγωγείο Κισσάμου για αυτή τη διάκριση του. Πολλά συγχαρητήρια στους δασκάλους των παιδιών, αλλά και στους γονείς τους και τους ευχόμαστε καλή δύναμη για να μπορέσουν να συνεχίσουν το έργο τους.