Τελευταία ενημέρωση 14:40

Απο το μεσημέρι της Δευτέρας ξεκίνησε η κινητοποίηση που διοργανώνουν η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών συλλόγων Νομού Χανίων και ο Κτηνοτροφικός σύλλογος Χανίων με το “στήσιμο μπλόκου” στην εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνης στο ύψος της διασταύρωσης με τα Μεγάλα Χωράφια.

Όπως και στις προηγούμενες κινητοποιήσεις οι αγρότες αναμένεται να προχωρούν σε ολιγόλεπτους συμβολικούς αποκλεισμούς της οδικής κυκλοφορίας, δύο φορές την ημέρα.

 

Αρχικά οι αγρότες είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων.

Ο πρόεδρος των Κτηνοτροφικού Συλλόγου Χανίων, Μανούσος Σταυριανουδάκης, σε λόγο που εκφώνησε στην αγορά μεταξύ άλλων ανέφερε.

“Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το δρόμο του αγώνα. Ότι κατακτήσαμε εμείς τα προηγούμενα χρόνια τα κερδίσαμε με την αξία μας και τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Τα μπλόκα της αγροτιάς είναι η δύναμη μας, έτσι θα αυξήσουμε την αγωνιστική μας πίεση προς την κυβέρνηση και την αναγκάζουμε να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα μας και όλοι μαζί μπορούμε να τα πραγματοποιήσουμε.”

 

Στην συνέχεια αναχώρησαν για τα “Μεγάλα Χωράφια” όπου υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη.

 
Κάλεσμα συμμετοχής είχαν ανακοινώσει οι Αγροτικοί Σύλλογοι: πρώην Δήμου Αρμένων, Αμυγδαλοκεφαλίου, Βάμου, Έλους, Κάινας, Κολυμβαρίου, Κρυονερίδας, Μεσκλών, πρώην Δήμου Μύθημνας, Παλαιών Ρουμάτων, Σελίνου και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Νομού Χανίων.
 
Στη συγκέντρωση έδειξαν την αλληλεγγύη τους και συμμετείχαν τα συνδικάτα Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Τροφίμων και Ποτών, Οικοδόμων, Επισιτισμού, εργαζόμενων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση καθώς και ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, και οι Σύλλογοι Φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης και του ΤΕΙ Χανίων. Τη συμπαράστασή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Αποκορώνου Μπάμπης Κουκιανάκης, ενώ απηύθυναν χαιρετισμούς ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Νίκος Βουρλάκης και  ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Φώτης Ρηγανάκος.

Οι αποκλεισμοί του δρόμου θα είναι καθημερινοί και θα γίνονται το μεσημέρι και το απόγευμα.

 
Αύριο Τρίτη 24/1 στις 12 το μεσημέρι καλούνται όλοι οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι να δώσουν δυναμικό παρών στο μπλόκο για αποκλεισμό της εθνικής οδού.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook