Σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια Χανίων καλεί το κοινωνικό στέκι – στέκι μεταναστών την Τετάρτη 25/01 στις 9.00 το πρωί.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Στέκι:

“Την Τετάρτη 25/01/2017 στις 9 πμ δικάζονται στο εφετείο οι δύο διαδηλωτές που είχαν συλληφθεί το 2010 σε πορεία με αφορμή το θανάσιμο τραυματισμό 19χρονου μετά από καταδίωξη από αστυνόμους της ομάδας ΔΙΑΣ επειδή δεν είχε δίπλωμα.

Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο οι δυο διαδηλωτές καταδικάστηκαν σε ποινές 16 και 12 μηνών με αναστολή. Η δίκη αυτή είναι μια από τις πολλές διώξεις που έχουν στηθεί τα τελευταία χρόνια απέναντι σε διαδηλωτές και συμμετέχοντες σε κοινωνικά κινήματα της πόλης, όλες κατασκευασμένες από την ασφάλεια Χανίων.

Η αλληλεγγύη στους διωκόμενους και το σπάσιμο της τρομοκρατίας αφορά όλη την κοινωνία και είναι παρακαταθήκη για τους αγώνες του μέλλοντος.

Καλούμε σε μαζική παράσταση στα δικαστήρια Χανίων την Τετάρτη 25/01 στις 9 πμ.
Να αθωωθούν οι δυο διαδηλωτές.”

Ανακοίνωση συμπαράστασης εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων:

“Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου εκδικάζεται σε β΄ βαθμό η δίωξη εναντίον δύο πολιτών, του Ν. Μαρκετάκη και ενός πρώην φοιτητή, που εκκρεμεί από το 2010. 

Οι συγκεκριμένοι πολίτες έχουν μηνυθεί από την αστυνομία για τη δράση τους σε αντιαυταρχική διαδήλωση. Ήταν μια εποχή που σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στα Χανιά, είχε ποινικοποιηθεί οποιαδήποτε ενεργητική αντίσταση στον αυταρχισμό. 

Για ασήμαντες αφορμές και με έωλα κατηγορητήρια βρέθηκαν άνθρωποι με βαριές ποινές και πολύχρονες δικαστικές ταλαιπωρίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων συμπαραστέκεται στους διωκόμενους και πιστεύει ότι  είναι η ώρα να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία που σχετίζεται με την πολιτική τους δράση και όχι με ποινικά αδικήματα.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook