Η κρίση με το όριο του χρέους είχε μία περιττή αρνητική επίδραση στην αμερικανική οικονομία, δήλωσε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την διάρκεια συνάντησης του υπουργικού συμβουλίου στον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Ομπάμα ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση μπορεί να χάσει ένα δισεκατομμύριο δολάριο εξαιτίας του αδιέξοδου στο οποίο βρίσκεται το Κογκρέσο σχετικά με την ομοσπονδιακή αεροπορία και κάλεσε τους βουλευτές να επιλύσουν τις διαφορές τους μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.

\”Η οικονομία είναι ακόμη αποδυναμωμένη, εν μέρει εξαιτίας ορισμένων πραγμάτων που δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε όπως ο σεισμός στην Ιαπωνία και η κατάσταση στην Ευρώπη, καθώς και η Αραβική \’Ανοιξη και η επίδρασή της στις τιμές του πετρελαίου\” ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.

\”Δυστυχώς, η κρίση με το όριο του χρέους του τελευταίου μήνα, πιστεύω, ότι είχε επίσης μία περιττή αρνητική επίδραση στην οικονομία\” πρόσθεσε.

\”Μην αφήνετε ένα δισεκατομμύριο δολάρια να μένουν στο τραπέζι επειδή το Κογκρέσο δεν ενήργησε, τη στιγμή που παλεύουμε για κάθε δολάριο που μπορούμε\” δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αναφερόμενος στην κρίση με την ομοσπονδιακή αεροπορία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook