Ναι στα mini bus και σε άλλα μέτρα που θα προσδώσουν άλλη προοπτική στο Ηράκλειο λέει η διοίκηση του εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου. Ο εμπορικός σύλλογος με επιστολή του στη δημοτική αρχή τονίζει πως θα σταθεί αρωγός σε ενέργειες σαν αυτή που θα μπορούσαν  να δώσουν λύσεις σε πολλά χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κέντρο της πόλης.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

"Κύριε Δήμαρχε

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πληροφορηθήκαμε από τον τύπο, την στοχευμένη πιλοτική διαδρομή που πραγματοποιήσατε, μαζί με τον πρόεδρο των Αστικών ΚΤΕΛ, με ένα ΜΙΝΙ BUS, σε καθορισμένες διαδρομές, εντός της παλιάς πόλης, για να μετρηθούν οι παράμετροι από την πιλοτική εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης στην πόλη του Ηρακλείου που ορθώς προβλέπει την εκτεταμένη χρήση μικρών  λεωφορείων εντός του ιστορικού κέντρου.

Η κοινότητα του λιανικού εμπορίου, πολλά χρόνια τώρα προβληματίζεται, γιατί στο Ηράκλειο, ειδικά εντός των τειχών, δεν εφαρμόζεται η κυκλοφοριακή μελέτη που μαζί με άλλες ενέργειες θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις σε πολλά χρονίζοντα προβλήματα και θα μπορούσαν να προσδώσουν άλλες προοπτικές ανάπτυξης.

Νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα, η υπάρχουσα αλλά ποτέ εφαρμοσμένη κυκλοφοριακή μελέτη, να αναθεωρηθεί και να επικαιροποιηθεί στα νέα σύγχρονα δεδομένα και μαζί με τις σχεδιασμένες αναπλάσεις δρόμων του ιστορικού κέντρου, ένα πλάνο πεζοδρομήσεων και την εφαρμογή του μέτρου για την πρόσβαση και αναχώρηση από την πόλη με ΜΙΝΙ BUS (με πλουραλιστικό τρόπο), θα την αναδείξουν σ' όλα τα επίπεδα αισθητικά, πολιτιστικά, ποιότητας ζωής και εμπορικότητας της πόλης.

Ενισχύοντας τις θέσεις στάθμευσης τόσο μέσα στην πόλη όσο και περιφερειακά εντός και εκτός τειχών, με κοινή συστράτευση όλων ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια της  αρχαιολογίας  για την επανάχρηση των απαραίτητων δημοτικών χώρων στάθμευσης κάτω από τα τείχη, θα προσδώσουμε άλλη κυκλοφοριακή δυναμική και επίπεδο στην πόλη μας.

Είμαστε στην πλήρη διάθεση της δημοτικής αρχής και όλων όσων σκέφτονται με δημιουργικότητα κι γνώμονα το καλό της πόλης, να προωθήσουμε αυτά τα βασικά και αναγκαία που θα προσδώσουν άλλη προοπτική σ' αυτή την πόλη.

Ο Πρόεδρος

Μανόλης Κουμαντάκης"