Παρουσιάζοντας πολύ καλή εικόνα, κυρίως στον ανασταλτικό τομέα, ο ΟΦΗ ηττήθηκε με 1-0 από την πληρέστατη Ξάνθη και μπορεί να πάρει την πρόκριση μέσα στο καμίνι του «Γεντί Κουλέ».

Ο Μηνάς Πίτσος παρέταξε τον ΟΦΗ με 4-3-3 και αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα κάνοντας ένα εκτεταμένο ροτέισον εν όψει του ντέρμπι με τον Άρη. Ντεμπούτο με την φανέλα του ΟΦΗ έκαναν οι Παντίδος, Πάγκαλος ενώ βασικός ξεκίνησε και ο Νίκος Βρεττός που πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής. Ο ΟΦΗ ξεκίνησε το ματς με τον Δαύκο κάτω από τα δοκάρια, τους Βαλλιάνο – Κιάσσο στα άκρα της άμυνας και τους Κομεσίδη – Παντίδο στο κέντρο. Στην μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Μητρόπουλος, Χίσι, Νάστος και στην επίθεση οι Βρεττός, Πάγκαλος, Μάνος.

Από την άλλη πλευρά ο Λουτσέσκου παρέταξε την Ξάνθη με βασικούς δείχνοντας ότι ήθελε να ψάξει την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του αγώνα από τα πρώτα λεπτά με τον ΟΦΗ να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο αλλά να είναι καλά οργανωμένος. Παρότι η Ξάνθη είχε την κατοχή της μπάλας, καθαρές φάσεις δεν μπορούσε να βγάλει με τον ΟΦΗ να κρατάει εύκολα το μηδέν. Και ενώ το ημίχρονο έδειχνε ότι θα βγει στο 0-0, ήρθε μια άτυχη στιγμή για τον Παύλο Μητρόπουλο που στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα έδωσε το προβάδισμα στην Ξάνθη με το αυτογκόλ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του ΟΦΗ βελτιώθηκε πάρα πολύ και πέρα από το δοκάρι του Γιουνές στο 47′ με ένα μακρινό σουτ, οι γηπεδούχοι δεν έκαναν δείγμα φάσης μπροστά από την εστία του Δαύκου. Ο ΟΦΗ με την πάροδο του χρόνου κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο και προσπαθούσε να γίνει απειλητικός και στο 70′ Μητρόπουλος και Πάγκαλος έχασαν, στην ίδια φάση, μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρουν ισορροπώντας το παιχνίδι.

Στο τελευταίο 20λεπτο είχαμε την ίδια εικόνα με την Ξάνθη να έχει την κατοχή της μπάλας αλλά τον ΟΦΗ να είναι άριστα στημένος και να μην απειλείται καθόλου από τους παίκτες του Λουτσέσκου. Το τελικό 1-0 είναι σκορ που ανατρέπεται στον επαναληπτικό και πλέον ο ΟΦΗ εστιάζει την προσοχή του στο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης κόντρα στον Άρη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook