Τα 50ά του γενέθλια θα εορτάσει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπάρακ Ομπάμα με έναν πρωτότυπο τρόπο. Αντί να προσφέρει απλόχερα αλκοόλ και σνακ προκειμένου να επιβεβαιώσει τον τίτλο του «πλανητάρχη», αποφάσισε να κάνει έρανο μεταξύ των προσκεκλημένων του, ώστε να χρηματοδοτήσει την εκστρατεία για την επανεκλογή του το Νοέμβριο του 2012, αναφέρει το Βήμα.

Το πάρτι του εορτάζοντα προέδρου θα διεξαχθεί στην γενέτειρα του, στο Σικάγο. Οι προσκεκλημένοι θα πρέπει να πληρώσουν το αντίτιμο της εισόδου τους αξίας 50 έως 35.800 (!) δολάρια το άτομο. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί από την ακριβοπληρωμένη εκδήλωση θα διατεθούν, τόσο για την οργάνωη «Εκστρατεία Ομπάμα», όσο και για την Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος.

\"Ο

Κλιμακώνοντας από τώρα την προσπάθεια να διασφαλίσει δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, ο Ομπάμα προώθησε ένα, ας πούμε, «ανταλλακτικό πρόγραμμα» υπό τον τίτλο «50 για 50», όπου οι πολιτικοί του φίλοι οφείλουν να εγγράψουν 50 νέα μέλη ο καθένας στο κόμμα, προκειμένου να κερδίσουν μια κάρτα εισόδου για το πάρτι γενεθλίων του ηγέτη τους και έτσι «να τους δοθεί η ευκαιρία» (sic) να κάνουν χρηματική δωρεά για την εκστρατεία του.

Ο πρώτος αφροαμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ συγκέντρωσε 86 εκατομμύρια δολάρια κατά το δεύτερο μισό του χρόνου και φιλοδοξεί, μέχρι τις κάλπες, να ξεπεράσει τα 700 εκατομμύρια δολάρια της οικονομικά απολύτως επιτυχημένης εκστρατείας του 2008.

«Έχω γκριζάρει λιγάκι, σε σχέση με το πώς ήμουν όταν ανέλαβα αυτή την δουλειά, αλλά, κατά τα άλλα, αισθάνομαι υπέροχα. Άλλωστε η Μισέλ με θεωρεί ακόμα γλυκούλη» δήλωσε ο 50άρης, πλέον, αμερικανός ηγέτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook