Οργισμένος ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος έκανε λόγο για αδιανόητα πράγματα και μεγάλη ντροπή μιλώντας για όσα συμβαίνουν από νωρίς το πρωί κοντά στο Μαξίμου, όπου οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να αναρτήσουν πανό.

Αστυνομικές δυνάμεις ωστόσο δεν τους άφησαν να περάσουν.

Ο κ. Γιαννάκος κατήγγειλε πως η αστυνομία επέτρεψε να περάσει δεκαμελής αντιπροσωπεία για να δει συνεργάτες του πρωθυπουργού- όχι τον ίδιο- με την προϋπόθεση να μην έχει μαζί της το πανό.

Στην επιμονή τους να έχουν το πανό μαζί τους, η φρουρά του πρωθυπουργού ζήτησε να το δει πρώτα τη γράφει. «Μας ζήτησε να το δει και εάν το εγκρίνει να περάσουμε. Αυτά είναι αδιανόητα πράγματα, δεν συνέβαιναν ούτε στη χούντα, φοβερά και τρομερά, αριστερή κυβέρνηση να ζητά να δει να εγκρίνει το πανό, να λογοκρίνει κείμενα συνδικαλιστικών φορέων, ντροπή, μεγάλη ντροπή» δήλωσε ο κ. Γιαννάκος.

Χαρακτήρισε τη διετία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ «δύο χρόνια ψεύτικων δεσμεύσεων και εξαγγελιών για τη δημόσια υγεία» και υπενθύμισε τη δέσμευση του Αλέκου Φλαμπουράρη πριν από περίπου δύο μήνες για συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον πρωθυπουργό.

«Ήταν άλλο ένα ψέμα της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός δεν διαθέτει δέκα λεπτά χρόνο να δει τους εργαζόμενους της δημόσιας υγείας που καταρρέει, εν αντιθέσει με άλλους φορείς που του χαϊδεύουν τ’ αυτιά και τους βλέπει ευχαρίστως» είπε ο κ. Γιαννάκος σημειώνοντας: «Θέλουν να επιβάλουν στην κυβέρνηση ομερτά για την κατάσταση των δημοσίων νοσοκομείων. Σήμερα οι ασθενείς πεθαίνουν στα ράντζα, σε φορεία να υπάρχουν, εξαιτίας της διάλυσης των δημοσίων νοσοκομείων. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει, αυτόκολακεύονται, και περιαυτολογούν».

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook